У Києві перевірили, як працює Житній ринок (ФОТО)

Що відомо про результати перевірки

На столичному Подолі провели депутатську перевірку Житнього ринку. Про результати інспекції розповів депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, передають "Коментарі".

Фасад Житнього ринку зафарбований графіті, а навколо розміщені "якісь незрозумілі кіоски і процвітає стихійна торгівля", зазначив депутат Київради Владислав Трубіцин. Він планує звернутися до Департаменту міського благоустрою Києва із запитом, щоб з'ясувати чи законні розміщені поблизу ринку МАФи.

За його словами, температурний скринінг відвідувачів Житнього ринку відбувається лише на одному з трьох його входів. "Таке враження, що цей об'єкт працює не в умовах пандемії коронавірусу. А ще продавці ринку розповіли мені, що прибирання на ринку відбувається лише раз на добу. Цього замало!" — наголосив Трубіцин.

Окрім того, у більшості продавців немає документів на їхню продукцію. Торгівці розповіли, що документи на продукцію знаходяться у адміністрації Житнього ринку. Виконуючий обов'язки директора Житнього ринку Євген Шевченко запевнив, що про усі проблеми знає та буде намагатися їх вирішити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва жителі Мінського масиву вийшли на акцію протесту, щоб привернути увагу до проблеми забудови району. Організатори мітингу повідомили, що акцією протесту намагаються запобігти знесенню торгівельного центру "Полярний". Замість цієї будівлі забудовник планує зведення п'яти багатоповерхових будинків на понад тисячу квартир.

Нагадаємо, у Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади. Автор петиції наголосив, що ринок Деміївський має попит серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.

Читайте також: Тищенко купує на ринку гречку по 12 та яловичину по 20 гривень: які насправді ціни на Бессарабському ринку



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися