У Києві протестують проти знесення ТЦ "Полярний" заради забудови (ФОТО)

Мешканці Оболоні намагаються запобігти планам забудовника

У Оболонському районі Києва жителі Мінського масиву вийшли на акцію протесту, щоб привернути увагу до проблеми забудови району. Світлини з міста подій оприлюднені у Telegram-каналі "Столиця", передають "Коментарі".

Організатори мітингу повідомили, що акцією протесту намагаються запобігти знесенню торговельного центру "Полярний". Замість цієї будівлі забудовник планує зведення п'яти багатоповерхових будинків на понад тисячу квартир. Річ у тім, що вулиця Калнишевського повністю забита автомобілями. Також забиті автівками всі двори поруч. Ще тисяча машин створять колапс на дорогах. Окрім того, повідомляється, що новобудови планують підключити до старих комунікацій, які не справляються навіть з нинішнім навантаженням.

Зазначається, що у годину пік мешканці Мінського масиву змушені пропускати по три-чотири автобуси маршруту №99, який з'єднує масив з метро, а місцеві школи та дитячі садки є найбільш завантаженими на Оболоні. Паралельно з протестом кияни збирають підписи за петицію до столичної мерії.

Нагадаємо, у Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади. Автор петиції наголосив, що ринок Деміївський має попит серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Голосіївському районі української столиці планують побудувати чергову висотку на місці Деміївського ринку, сам ринок планують закрити з 1 листопада 2021 року. Наразі відомо, що на території Деміївського ринку планують звести закритий житловий комплекс Riverdale. Забудовник вже анонсував найближче відкриття продажу квартир. Також оприлюднено архітектурний проєкт нового ЖК. Площа нового житлового комплексу складатиме 8,7 гектара, а фішкою стане "відродження річки Совка", яку під час забудови виведуть з колектору, зазначили архітектори забудовника.

Джерело: https://t.me/stolytsa/1509


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися