Кияни виступили проти знесення Деміївського ринку заради забудови

Відомо, що планують побудувати замість ринку

У Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади, передають "Коментарі".

Автор петиції наголосив, ринок Деміївський користується попитом серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.

"Деміївський дійсно дає можливість місцевим мешканцям харчуватися натуральними продуктами з найчистіших областей України. Крім того, ринок дає роботу багатьом підприємцям з різних куточків нашої країни, зокрема, з Київської, Вінницької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей", —  йдеться у петиції до влади Києва.

У документі також наголошується на ролі Деміївського ринку у розвитку українських фермерських господарств та малого бізнесу. Після знесення споруди багато підприємців втратять роботу та можливість заробітку, тому що жоден продовольчій ярмарок у столиці ані за масштабом, ані за асортиментом продуктів та зручністю не може порівнятися з ринком, розташованим біля станції метро та автовокзалу. Від столичної влади автор петиції вимагає скасувати дозвіл на знесення Деміївського ринку, а в разі відмови орендатора — розірвати договір оренди цієї земельної ділянки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Голосіївському районі української столиці планують побудувати чергову висотку на місці Деміївського ринку, сам ринок планують закрити з 1 листопада 2021 року. Наразі відомо, що на території Деміївського ринку планують звести закритий житловий комплекс Riverdale. Забудовник вже анонсував найближче відкриття продажу квартир. Також оприлюднено архітектурний проєкт нового ЖК. Площа нового житлового комплексу складатиме 8,7 гектарів, а фішкою стане "відродження річки Совка", яку під час забудови виведуть з колектору, зазначили архітектори забудовника.

Нагадаємо, на Либідській площі забудовник дощенту зніс історичний будинок, який є найстарішим в окрузі.

Читайте також, як у Києві до житлового будинку самовільно добудували цілий під'їзд.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ліна

6 жовтня 2021, 08:34

Ігор, https://petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=10748

Ігор

6 жовтня 2021, 08:27

Підкажіть, будь ласка, де зазначену Петицію можна підписати. Гарного Дня!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися