Не залишилося нічого: у Києві забудовник знищив найстаріший будинок на Либідській площі (Фото)

У центральній частині столиці на Либідській площі забудовник дощенту зніс історичний будинок, який є найстарішим в окрузі — залишилася тільки частини фундаменту. Про це повідомляє видання "The Village Україна".

Йдеться про будинок, який розташовувався на провулку Лужевского, 3 між так званою тарілкою і торговим центром. У 2021 році йому виповнилося 83 роки з моменту спорудження. Рожевий будинок був повністю знесений, від нього залишилися тільки частина фундаменту та однієї стіни. На місці самої споруди вбили металеві конструкції.

Знесений будинок був частиною основного корпусу УкрІНТЕІ, будівля якого є пам'ятником архітектури місцевого значення. Біля "тарілки" також розташований паспорт об'єкта, в якому мова йде про реставрацію будинку, яку нібито ще не починали.

Нагадаємо, що недавно депутати Київської міської ради віддали під реконструкцію садибу кінця XIX століття на вулиці Борисоглібська, 15А у Подільському районі столиці. На цьому місці побудують багатофункціональний торгово-офісний центр.

Садибу вже обнесли будівельною сіткою. Така ж процедура була навколо садиби Барбала, яку знесли недавно на вулиці Обсерваторія. Ділянка на п'ять років передали якоїсь Валентині Даргель для реконструкції та експлуатації будинку під офісні приміщення.

Даний будинок був побудований в 1899 році за проєктом київського архітектора Миколи Гардіна. Згідно з наказом Мінкульту від 2010 року будинок є пам'яткою архітектури та містобудування.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися