У Києві закриють Деміївський ринок заради чергової забудови: подробиці (Фото)

У Голосіївському районі української столиці планують побудувати чергову висотку на місці Деміївського ринку, сам ринок планують закрити з 1 листопада 2021 року. Про це повідомляє видання "Країна".

Повідомляється, що Деміївський ринок планується закрити з 1 листопада, підприємці готують протест. На місці ринку планується зведення 85-метрової будівлі з торгово-розважальним центром. Забудовником є компанія "Манхеттен Інвест", яка вже отримала відповідні дозволи від Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації. Підприємці, які торгують на ринку, вважають рішення про закриття ринку незаконним і збираються влаштувати акцію протесту під стінами КМДА 2 жовтня.

LlkYHyujTexJbt5d4Sp7ZXHFA.jpg

Нагадаємо, що недавно депутати Київської міської ради віддали під забудову легендарний ринок на вулиці Кудряшова, який у народі називають "Залізничний" і "шайба". Ринок є одним з архітектурних символів Солом'янського району столиці, а Київрада прийняла проєкт рішення про передачу в оренду ділянки під ринком, яка передбачає нову забудову ділянки з його подальшим обслуговуванням.

Ринок був побудований в 1973 році за проєктом архітектора Алли Аніщенко, однією з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. Вона вважала кругову конструкцію ринку оптимальним рішенням для критого торгового закладу. Оригінальна архітектура небагатьох її круглих ринків була збережена і реалізована саме тут, у будівлі шайби, яке у 1990-х роках було біржею, а після його облаштували під супермаркет.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.

Джерело: https://t.me/stranaua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


2

4 листопада 2021, 22:13

Пусть подавятся ети хозяйва жизни людскими слезами и прокленами в их адрес

2

4 листопада 2021, 20:54

По отношению к ЛЮДЯМ просто хамство и продпжность

Жительница Голосеевского района

1 листопада 2021, 12:36

Жители Голосеевского района возмущены и расстроены тем, что денежные мешки города хотят уничтожит один из лучших рынков Киева, на котором каждый житель района мог найти себе продукцию по карману. Ну нельзя же продавать все подряд тем, кто и так захлёбывается в деньгах.! Кто как не мер города должен защитить своих граждан!? На этом месте вообще нельзя строить. Пусть отремонтируют то, что им не нравиться на нашем рынке и он продолжит радовать нас свей работой. Это точно будет ДЛЯ ЛЮДЕЙ!!!!

Анон

21 вересня 2021, 23:11

Таким по хорошему не доходит, значит надо убрать их силой.

Анон

21 вересня 2021, 23:10

Ныть толку не будет, надо помочь им, выйти на акцию протеста и не дать застроить рынок, гнать строителей и рушить ворота.

Анон

21 вересня 2021, 23:09

Надо выйти и протестовать вместе с предпринимателями , не дать застроить, гнать строителей

Светлана

20 вересня 2021, 14:19

В городе Вишневом тоже закрывают рынок чтобы построить какую-то хрень. На людей наплевать. Тут учитываются личные интересы а не интересы народа.

Киевлянин

18 вересня 2021, 16:28

Очередной плацдарм для застройщиков - олигархов! Ты где, МЭР!?. В той же Ж...ПЕ, (но за большие деньги!), в которую воткнули сотни продавцов с недорогой, экологически чистой продукцией и еще больше покупателей. Уютного тебе там места!

Боб

17 вересня 2021, 21:54

Все для того чтобы уничтожить мелкий бизнес. Всех перенаправят в АТБ. Фору новус. Бутики. И пофиг что рынок даёт работу пару тысячам людей. Это не выгодно тем кто зарабатывает десять миллионов в день. А дом там просто проситься. Был рынок на лыбидской снесли океан Плаза построили только я не начал больше зарабатывать чтобы по бутикам одеваться. Щас это. Дороги жопа. Зайдите на централый вокзал. Жопа. На ЖД вокзале вроде ниче а труба и привокзальная площадь такое днище. Африка. Там сдается каждый свободный метр . Ремонта 20 лет не было

Николай

17 вересня 2021, 12:53

Этот славно известный МЕР скоро все продаст с потрохами.

тина

17 вересня 2021, 10:36

закриваюься всі ринки "Юність", тепер цей, раніше на такі ринки приїзджали з півдня машини з дешевими овочами та фруктами , зараз дивимось як фермери змушені викидать свою продукцію через неможливість її продати....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися