У Києві вимагають дозволити торгівлю біля Дарницького вокзалу

До столичної влади звернулися з петицією

Столичну владу просять дозволити людям продавати продукти харчування у сквері поблизу Дарницького залізничного вокзалу. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Автор петиції Дмитро Лотоцький нагадав, що столична влада розігнала стихійну торгівлю у сквері біля Дарницького вокзалу близько двох років тому. Після цього люди, які торгували власно вирощеними сільгосппродуктами зі скверу перейшли на місце біля "паровозику". Близько двох тижнів тому стихійну торгівлю знову розігнали. Киянина такі дії обурили.

"Сказали, що люди можуть торгувати на Дарницькому ринку, що знаходиться поряд. Але, фактично, люди не можуть так зробити, тому що ті люди — виробники продукції, а не спекулянти-перекупники, і тому ціни на їх товар в 1,5-2 рази дешевші, ніж у торговців на базарі", — зазначає автор петиції.

Мешканець Києва наголосив, що специфіка торгівельного місця на Дарниці в тому, що на ньому торгували переважно пенсіонери з пригородів Києва. Люди діставалися столиці електричками та везли з собою невеликий обсяг товарів.

"Я багато років скуплявся саме на цьому місті для торгівлі, бо по-перше, все там свіже і домашнє, по-друге, ціни там приблизно в два рази дешевші, ніж у супермаркетах, або на інших ринках. Вимагаю від влади Києва поважати людей, які змушені торгувати власними продуктами харчування, щоб хоч якось вижити", — заявив у петиції киянин.

Від столичної влади він вимагає повернути можливість людям торгувати сільгосппродукцією біля Дарницького вокзалу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на столичному Подолі провели перевірку Житнього ринку. Фасад Житнього ринку зафарбований графіті, а навколо розміщені "якісь незрозумілі кіоски та процвітає стихійна торгівля".

Нагадаємо, у Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади. Автор петиції наголосив, що ринок Деміївський має попит серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.

Читайте також, що у Києві у відповідь на чисельні скарги киян перевірять орендарів та розірвуть договори на землю з тими, хто використовують земельні ділянки не за цільовим призначенням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валерий

12 грудня 2021, 17:20

дарничанин, Розумнику, тобі, мабуть, непогано живеться по доходам, щоб скуповуватись по сільпо і ашанам просроченими і богатими на нітрати заморськими овочами та фруктами. А по умовам торгівлі с землі, частково згоден, хоча на тому ринку продавці здебільшого торгують не с землі. Треба було хоч раз там побувать і придивитися.

Валерий

12 грудня 2021, 17:13

Где можно подписать петицию по возобновлеию торговли взле Дарницкого вокзала?

Владислав

25 листопада 2021, 09:40

От пусть к ним ездит в село и скупается. Раз их он так любит. Порядок должен быть, а не стихийщина. Горы мусора после этих торговцев. Они ж не привыкли за собой убирать. Приехали, продали и уехали.

дарничанин

25 листопада 2021, 06:48

Маячня безглуздого дурня. Торгівля із землі повинна бути ПІД ЗАБОРОНОЮ. Або обладнайте територію і забезпечте контроль санітарних норм, або не займайтесь дурнею.

ванька

25 листопада 2021, 06:43

потрібно щоб наживалися олігофрени типа ашану, сільпо, фуршет, новус, варус - деміївський базар також розігнали бо висотка більш потрібна ніж робочі місця для 1500 людей. слава зедебілам.

Авангард такси

25 листопада 2021, 06:40

там всегда был рынок для селян.!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися