У Києві перевірять орендовані земельні ділянки

У відповідь на чисельні скарги киян

У Києві розірвуть договори на землю з орендарями, які використовують земельні ділянки не за цільовим призначенням. Про це йшлося на першому засіданні спеціально створеної робочої групи для перевірок використання землі за цільовим призначенням, передають "Коментарі".

У Київській міській раді отримали багато скарг від киян. Мешканці столиці обурені, що земельні ділянки використовуються не за цільовим призначенням, зазначив депутат Київміськради Юрій Федоренко. В якості прикладу він навів будівництво торгового центру на земельній ділянці, де за документами значиться виробнича база.

Департамент земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації підготував перелік адрес порушників, повідомив Федоренко. За його словами, столична влада перевірить понад 3,6 тисячі договорів оренди землі. Від орендарів-порушників вимагатимуть приведення договорів до відповідності фактичного використання, або розірвуть ці договори, розповів депутат Київміськради Юрій Федоренко.

У мерії Києва підрахували, що через орендарів, які користуються землею не за цільовим призначенням бюджет столиці не отримує майже п’ять мільярдів гривень щороку. За такі гроші можна побудувати 50 парків або 20 нових шкіл. Підприємців попередили, що вони поки що мають час привести документацію до належного стану.

Нагадаємо, на початку вересня Київська обласна рада затвердила схему планування території області. Цим рішенням змінено межі Києва та Київської області за рахунок зменшення площі земель столиці. Зокрема, за рахунок частини Національного природного парку "Голосіївський" були розширені межі селища Коцюбинське. Через такі дії столична влада звернулася до правоохоронців.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що обласна влада намагається відібрати у громади Києва частину території. Кличко нагадав, що межі Києва встановлені у 1989 році й територія до сьогодні не змінювалася. Київська мерія звернулася до правоохоронців, щоб вони у стислі терміни надали правову оцінку діям київської обласної влади. Кличко також пояснив, що відбувається з землею у Києві.

Читайте також, що у Київській області заради будівництва Великої окружної дороги планують знищити ліс та екосистему місцевих громад.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися