У Києва намагаються вкрасти частину території, — Кличко

Мер столиці розповів подробиці та робитеме київська влада

У громади Києва намагаються відібрати "золоту" землю на межі з областю. Про це в ефірі телеканалу "Прямий" розповів голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Межі української столиці встановлені у 1989 році й територія до сьогодні не змінювалася, зазначив голова КМДА. За його словами, обласна влада намагається змінити межі Києва. "Земля навколо столиці дуже дорога. Наприклад, такі селища, як Коцюбинське, Конча-Заспа, Козін. Вони зараз змінюють межі міста. Розумію, для чого вони змінюють. Для того, щоб "відкусити" від громади Києва деякі землі, які дуже дорогі", — сказав Кличко.

Столична влада зараз працює над тим, щоб не допустити зміни меж Києва, зазначив голова КМДА. Він повідомив, що мерія звернулася до правоохоронців — Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України та Служби безпеки України з метою вивчити це питання та у стислі терміни надати правову оцінку діям київської обласної влади. Кличко пояснив, що відбувається з землею.

"Рішенням облради від 9 вересня цього року затверджено схему планування території Київської області з розширенням території області, зокрема меж селища Коцюбинське за рахунок Національного природного парку "Голосіївський", що суперечить затвердженим межам міста Києва", — розповів мер столиці.

Держгеокадастр ухвалює рішення, які суперечать законодавству про встановлені межі міста Київ, наголосив Кличко. "Це незаконно. У громади міста Києва хочуть вкрасти, буду називати речі своїми іменами, частину золотої київської землі", — підкреслив голова КМДА.

Кличко також розповів про проблеми з мостами та будівництво метро у Києві. Повідомив, зо у столиці непроста ситуація з мостами, а так званий "міст Кірпи", який знаходиться на балансі держави, мають відкрити у наступному році. Мер Києва вважає, що розвантажити столичний трафік зможе Велика окружна дорога, проєктом будівництва якої опікується центральна влада.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Солом’янського та Голосіївського районів Києва з мінімальним втручанням у природний ландшафт створять екопарк "Совські ставки". Понад десять років у столиці точилася боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків. У столиці за роки боротьби за Совські ставки територія занепадає, а водойми отруєні каналізаційними джерелами. За останніми експертизами, стан Совських ставків визнали катастрофічним. 

Нагадаємо, поблизу міжнародного аеропорту "Бориспіль" планують збудувати крематорій та відкрити кладовище, розраховане на мільйон поховань. Територія кладовища займатиме 250 гектарів, що трохи менше площі аеропорту.

Читайте також, що у Київській області створили вісім нових природно-заповідних зон місцевого значення на загальній площі понад 257 гектарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

29 вересня 2021, 10:12

Виталик! А Микитась сам себе подбирал территории под застройки домов? И Бигус провел расследование как некий главный милиционер Киева через своего адвоката получал территории и острова, без "претензий КМДА", как для хранения вещдоков с дальнейшей реализацией онных?

ого

29 вересня 2021, 10:01

Такая корова нужна самому!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися