Біля Совських ставків у Києві з’явиться екопарк (ФОТО)

Як виглядатиме нова зона відпочинку

На території Солом’янського та Голосіївського районів Києва з мінімальним втручанням у природний ландшафт створять екопарк "Совські ставки". Про це повідомив генеральний директор комунального об’єднання "Київзеленбуд" Олексій Король, передають "Коментарі".

Територія Совських ставків складає понад 20 гектарів. Тут знаходяться цінні водно-болотні угіддя, де мешкають багато видів рідкісних тварин та птахів, зокрема — черепах. Проєкт створення екопарку "Совські ставки" підтримує мер Києва Віталій Кличко, зазначив генеральний директор комунального об’єднання "Київзеленбуд" Олексій Король. Він подякував небайдужим киянам, які довгий час захищали Совські ставки від забудови.

Зараз комунальне об’єднання "Київзеленбуд" чекає від Київради дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на проспекті Валерія Лобановського, 113 площею у 19 гектарів та вздовж проспекту Лобановського та вулиці Володимира Брожка площею 3,5 гектари.

Нагадаємо, у Києві понад десять років точилася боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків. У столиці за роки боротьби за Совські ставки територія занепадає, а водойми отруєні каналізаційними джерелами. За останніми експертизами, стан Совських ставків визнали катастрофічним. У липні Північний апеляційний суд розірвав договір з орендарем земельної ділянки ТОВ "Господарник". Орендаря зобов’язано повернути місту ділянку біля Совських ставків у придатному для її подальшого використання стані.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Троєщині відкрили повністю оновлений парк. Парк "Троєщина" розташований уздовж проспекту Шухевича. Його загальна площа складає понад 9,5 гектарів. На території зони відпочинку є три озера. Під час третьої черги благоустрою паркову зону створювали на площі майже 4,5 гектари.

Окрім того, біля столичного озера Срібний Кіл створять сучасний парк загальною площею понад сім гектарів. 

Читайте також, що у Києві запустили швидкісні теплоходи по Дніпру до Канева.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися