На Троєщині завершили створення великого парку (ФОТО)

У Києві відкрили нову зону відпочинку

У Деснянському районі Києва мер столиці Віталій Кличко взяв участь у відкритті третьої черги парку "Троєщина". Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Парк "Троєщина" розташований уздовж проспекту Шухевича. Його загальна площа складає понад 9,5 гектарів. На території зони відпочинку є три озера, біля яких у три етапи будували парк. Наразі облаштування та благоустрій великої зони відпочинку завершено.

Під час третьої черги паркову зону створювали на площі майже 4,5 гектари. Тепер тут з’явилася альтанка, зроблена у кримськотатарському стилі. Її підлога прикрашена мозаїкою, орнаменти якої розробив відомий кримськотатарський художник Рустем Скибін.

У відкритті третьої черги парку "Троєщина" взяли участь мер Києва Віталій Кличко, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Ми всі пам’ятаємо, які тут були непролазні хащі. І тоді мало хто міг уявити, що це буде такий гарний парк. Я вже говорив із багатьма мешканцями цього району — і вони у захваті", — сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він подякував Києву за чудовий парк з елементами кримськотатарської культури. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у Києві триває оновлювання й інших зон відпочинку. За його словами, на першій черзі фітнес-парку "Озеро "Лебедине" роботи вже завершили, а в парку "Позняки" встановили освітлення.

"Загалом цього року у переліку об’єктів капітального ремонту — 40 парків і скверів", — повідомив мер Києва Віталій Кличко. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що біля столичного озера Срібний Кіл створять сучасний парк загальною площею понад сім гектарів. Біля озера Срібний Кіл зараз проводять виїзні наради щодо планування розташування дитячих та спортивних майданчиків, а також зонування нової зони відпочинку. Парк біля озера Срібний Кіл буде розташований на земельних ділянках між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською.

Окрім того, у Києві на Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Тут облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж.

Читайте також, що у Голосіївському районі Києва добудували та відкрили урбан-парк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися