Як у Києві будують новий парк на Осокорках: що вже зробили (ВІДЕО)

У столиці триває будівництво парку "Прибережний"

У затоці Берковщина на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку розповів мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За словами очільника столиці, наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, проте раніше цій території було звалище будівельного сміття, зазначив Кличко.

Торік столична влада розчистили парк "Прибережний" від сміття. Зараз роботи з благоустрою тривають, окрім того — з облаштування прогулянкових доріжок та велодоріжок. На території зони відпочинку встановили лави та урни для сміття. Зараз комунальники встановлюють зрошувальну систему. Також у парку обіцяють сучасне вуличне освітлення.

У парку "Прибережний" встановлять чотири дитячих майданчики, зокрема з інклюзивними елементами, повідомив мер Києва. Окрім того, на Осокорках вже облаштували футбольне поле. У береговій зоні парку з’явиться оглядовий майданчик та пляжна зона. Першу чергу робіт у парку "Прибережний" планують завершити у вересні цього року.

Нагадаємо, у центрі Києва встановили екологічний модуль з моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил, зменшує шум, а ще — на ньому зручно сидіти. На екологічній конструкції у сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою та кольором. Кияни та гості столиці фотографуються з незвичною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити у спеку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Співочому полі цвітуть півмільйона квітів. Тут можна побачити диких тварин, зроблених із квітів і декоративних рослин. Експозиція з крокодилами, черепахами, страусами та іншими тваринами, виготовлена з квітів, працюватиме до 1 серпня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

6 серпня 2021, 08:16

Этот парк нужно продлять до метро Осокорки. Там осталась ещё зелёная зона и водоемы, которые можно превратить в прекрасную парковую зону.

Егор

11 липня 2021, 07:00

А дезинфекции от паразитов, клещей ,крыс и т.д. будут проводить???

Lyolik

10 липня 2021, 18:33

Шикарное видео! Техника безопасности у строителей в каждом кадре на наивысшем уровне!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися