У Києві біля озера створять новий сучасний парк

Подробиці розповіли у "Київзеленбуді"

У Києві біля озера Срібний Кіл створять великий сучасний парк. Про це повідомили у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

За словами керівника КО "Київзеленбуд" Олексія Короля, загальна площа нової зони відпочинку ставитиме понад сім гектарів. Біля озера Срібний Кіл зараз проводять виїзні наради щодо планування сучасного парку. Фахівці комунального підприємства вже обговорили розташування дитячих та спортивних майданчиків, а також зонування нової зони відпочинку, повідомив керівник "Київзеленбуд".

Парк біля озеру Срібний Кіл буде розташований на земельних ділянках між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. Їх вже внесли до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру як землі рекреаційного призначення. Тендер на розробку проєкту майбутнього парку запустили ще у травні. До кінця року проєкт зони відпочинку обіцяють представити для громадського обговорення. Створення сучасного парку збереже ландшафтне різноманіття екосистеми Києва та захистить територію біля озера Срібний Кіл від забудови.

Нагадаємо, у Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер і обіцяють намалювати мурал. Новий сквер почали облаштовувати у зеленій зоні між будинками Маршала Рокоссовського 2Б та 4А. У новій зоні відпочинку вже встановили нові лавки та смітники. Восени комунальники Києва висадять у сквері понад 20 хвойних і листяних дерев. Окрім того, біля нового скверу розпочали демонтаж старих гаражів.

Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі". Наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва встановили екологічний модуль із моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил і зменшує шум. На екологічній конструкції у сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою та кольором. Кияни та гості столиці фотографуються з незвичною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити в спеку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися