На Оболоні заради нового скверу знесуть гаражі (ФОТО)

У столиці облаштовують нову зону відпочинку

У Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер і намалюють мурал. Про це повідомив голова Оболонської районної державної адміністрації Києва Кирило Фесик, передають "Коментарі".

Новий сквер почали облаштовувати у зеленій зоні між будинками Маршала Рокоссовського 2Б та 4А, зазначив Фесик. За його словами, у новій зоні відпочинку вже встановили нові лавки та смітники. Восени комунальники Києва висадять у сквері понад 20 хвойних і листяних дерев.

Голова Оболонської районної державної адміністрації Кирило Фесик зазначив, що потім планують надати скверу юридичний статус. Окрім того, на території майбутнього скверу розпочали демонтаж старих гаражів. Поряд з ними розташовані два дитячих майданчики, та на гаражі надходило багато скарг. Звільнений простір може бути використано як додаткову зону для відпочинку, повідомив Фесик. Якщо жителі погодяться, тут може з’явитись еко-парковка чи зона відпочинку з лавками.

На Оболоні також планують відремонтувати школу№29. Наступного року планується ремонт фасаду навчального закладу та облаштування нового паркану. Біля школи планують намалювати новий мурал, а вздовж вулиці Калнишевського висадити липи.

Нагадаємо, у Києві висадили тисяч рослин у композицію за мотивами "Нової хвилі" голландського ландшафтного дизайнера Піта Удольфа. Нова квіткова композиція з’явилася у столичному парку "Веселка", розташованому на столичних Нивках у Шевченківському районі Києва. Її створили із 13 тисяч багаторічних рослин за досвідом Нідерландів. Загальна площа квіткової композиції сягає тисячі квадратних метрів.

Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі". Наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва встановили екологічний модуль із моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил і зменшує шум.

На екологічній конструкції у сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою та кольором. Кияни та гості столиці фотографуються з незвичною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити в спеку.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

30 липня 2021, 20:43

На Оболони, где места много ,снесутгаражи для парка ,а в центре,где места мало ,снесут и гаражи и парк , и построят высотку !

Светлана

30 липня 2021, 20:03

Сквер это прекрасно) Но есть много других недоделок в этом массиве, например: протекающая крыша в доме по улице Маршала Рокоссовского 2б, недавно были сильные дожди, так затопило весть дом с 9-го по 1-й этаж, коммунальные службы приходили, просмотрели, повздыхали, и досих пор ничего не предприняли для решения это проблемы. Что-то мне подсказывает что это не последний дождь в Киеве. Дороги и стоки возле дома тоже не влучшем состоянии. Надеюсь кроме прекрасного сквера возле Нашего дома, так же б хотелась увидеть прекрасную отремонтированую крышу дома. Спасибо за внимание!)

Владимир

30 липня 2021, 19:04

Конечно же если гаражи не приватизированные то нормально, но в целом лучше бы на пустырях и на месте недостроев скверы делали.

Дмитрий

30 липня 2021, 18:08

Научились только сносить и ламать. А где людям авто ставить?

ккк

30 липня 2021, 14:30

Гаражи люди когда то приобрели. А почему под сквер нельзя снести например торговый центр?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися