У Києві запустили швидкісні теплоходи по Дніпру до Канева

Пілотний туристичний маршрут планують зробити регулярним

У Києві відновлюють рух річкового пасажирського транспорту на Дніпрі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України.

Перший пілотний рейс швидкісного теплоходу "Ракета" прибув з Києва до Канева у суботу, 11 вересня. Одноденний туристичний маршрут "Київ — Канів — Київ" по Дніпру планують зробити регулярним, якщо на нього буде попит. На цих вихідних, 18 та 19 вересня, теплохід "Ракета" здійснить ще два рейси по Дніпру з Києва до Канева та у зворотному напрямку.

Влада планує розвивати туристичний потенціал річкових маршрутів Дніпром та готує нові пропозиції. Зокрема, запустити теплоходи з Києва мають намір до Чорнобиля, Переяслав-Хмельницького та Трахтемирова.

Нагадаємо, на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника є унікальне місце, яке назвали парком піроценового періоду. На піщаних ґрунтах є вигорілий масив соснового лісу. Він виглядає незвично для місцевої природи. На рівнині з обгорілими стовбурами дерев стоять групки кістяних лісів. Тут можна побачити мертві дерева, з яких зійшла кора, та відновлення соснових дерев.

На території Чорнобильської зони відчуження також виявлено озеро ідеально круглої форми, яке назвали "Оком Полісся". Ним виявилося водосховище, яке було ставком біля поліського села. Штучна водойма мала форму неправильної трапеції, куди входили й виходили канали. Після переселення людей із території зони ЧАЕС водні об'єкти не зникли, а перейшли в інший стан рівноваги. У заповіднику зазначили, що коли регулювання спало, то рівень води впав і форма водного дзеркала стала більш правильною. 

Читайте також, що у Чорнобильській зоні розпочали дослідницькі роботи по збереженню легендарних об‘єктів, серед яких радіолокаційна станція "Дуга". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Местный...

15 вересня 2021, 23:07

Это корыто реально стремное

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися