Око Полісся: в зоні ЧАЕС виявили озеро ідеальної форми (Фото)

У Київській області на території Чорнобильської зони відчуження було виявлено невідоме до цього озеро ідеально круглої форми. Їм виявилося водосховище, яке було ставком біля поліського села. Про це повідомили на сторінці Чорнобильського біосферного заповідника в зоні відчуження в Facebook.

Повідомляється, що штучна водойма має форму неправильної трапеції, куди входили й виходили канали. Після переселення людей із території зони водні об'єкти не зникли, а перейшли в інший стан рівноваги. У заповіднику зазначили, що коли регулювання спало, то рівень води впав і форма водного дзеркала стала більш правильною. Про вміст радіації в цій водоймі нічого не повідомляється.

Нагадаємо, що раніше в Національній академії наук України прокоментували інформацію про ядерні реакції всередині зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС, які можуть призвести до аварії в майбутньому.

Повідомляється, що ядерні реакції в Чорнобильському реакторі не перевищують норм безпеки, а зростання щільності потоку нейтронів спостерігається після встановлення нового саркофага ("Укриття-2") над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Фахівці заявили, що ще у 2015 році передбачили подібний розвиток подій і збільшення щільності потоку нейтронів, якщо атмосферні опади перестануть потрапляти всередину об'єкта "Укриття" після установки нового конфайнменту у проєктне положення.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також про те, скільки заробив мер Києва Віталій Кличко у травні 2021 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися