На Київщині створили вісім нових заповідників

Сотні гектарів віднесли до природно-заповідного фонду

У Київській області створили вісім нових природно-заповідних зон місцевого значення на загальній площі понад 257 гектарів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Київської обласної державної адміністрації.

Найбільшим новим заповідником став парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення "Орхідейні яри". Його площа складає майже 92 гектари на території Першотравневого лісництва у Вишгородському районі Київщині.

Новий ботанічний заказник місцевого значення "Нове життя" займає площу у 78 гектарів на території Володарського лісництва у Білоцерківському районі області.

На третьому місці за площею — новостворений ботанічний заказник місцевого значення "Бурківці". Він розташований на 57 гектарах Тетіївського лісництва у Білоцерківському районі Київщини. Також у цьому районі створили ботанічний заказник — "Ліщиновий гай". Він займає площу у 8,6 гектара.

У Бучанському районі Київської області створили два заповідних урочища — "Зелениця" на площі у три гектари на території Комарівського лісництва та "Гуртове" площею чотири гектари на території Пісківського лісництва. Окрім того, у Бучанському районі створили ботанічну пам’ятку природи місцевого значення — "Урочище Ярове". Воно займає площу понад 8 гектарів на території Приміського лісництва.

В Обухівському районі Київської області створили ландшафтний заказник місцевого значення "Степовий вал". Він займає площу понад 7 гектарів поблизу села Заріччя Васильківської територіальної громади.

Новостворені заповідні зони є ареалами поширення рідкісних та занесених до Червоної книги України рослин та тварин, зазначили у Київській облдержадміністрації.

Нагадаємо, у Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер і обіцяють намалювати стінопис. Восени комунальники Києва висадять у сквері понад 20 хвойних і листяних дерев. Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Тут облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва встановили екологічний модуль із моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил і зменшує шум. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися