У Києві анонсували старт з відновлення Гостиного двору

Що відомо про реставрацію пам’ятки архітектури

У Києві почнуть відновлення Гостиного двору з термінових протиаварійних робіт та розробки концепції майбутнього громадського простору. Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

За його словами, реставрувати будуть не лише будівлю пам’ятки архітектури. Під час реставрації також буде оновлена вся Контрактова площа. Старт відновлюваних робіт заплановано на початок грудня.

Над концепцією простору Контрактової площі працюють разом з громадськістю, зазначив міністр культури Олександр Ткаченко. На обговорення дорожньої карти з реставрації Гостиного двору та простору навколо нього відвели три місяці. За цей час дослідять та проаналізують активність людей та змоделюють будівлю Гостиного двору та прилеглої території.

Окрім того, напрацювання концепції презентують на спеціальному семінарі. Участь у створенні проєкту оновлення Гостиного двору прийматимуть історики, реставратори, архітектори, представники влади та громадскість.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кияни обурені нелогічною добудовою нового поверху в будинку на вулиці Володимирській, 4, який є пам’яткою архітектури. 

Нагадаємо, на Контрактовій площі у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору, який був побудований у 1809 році. Споруду реставрують з урахуванням потреб сучасності. 

Читайте також, що у Києві зайнялися зруйнованими будівлями у парку "Нивки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися