Гостинний двір в Києві адаптують до потреб сучасності

Наразі фахівці громадської організації «Урбанина» досліджують Контрактову площу

На Контрактовій площі  у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору , який був побудований у 1809 році. У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що спороду відреставрують з урахуванням потреб сучасності.

Зокрема відбудеться семінар "Гостиний двір: Фокус уваги — візія", де зберуться архітектори, реставратори, урбаністи, історики,, громадськість, культурні менеджери, а також представники влади. Вони розроблять покрокову Дорожню карту реставрації та розвитку Гостинного двору .

Наразі фахівці громадської організації "Урбанина" досліджують Контрактову площу, аналізують транспортні та людські потоки, типові маршрути тощо.

Як писали "Коментарі", в КМДА закликали Міністерство культури та інформаційної політики надати інформацію столичній владі щодо ситуації з Гостинним двором на Контрактовій площі. Як зазначив заступник голови КМДА Володимир Прокопів, будівля Гостинного двору перебуває на державному обліку і має статус пам’ятки національного значення. "За ініціативою Мінкульту і всупереч попереднім домовленостям з керівництвом міста об’єкт передано на баланс національного заповідника "Софія Київська". Новий балансоутримувач не вживає жодних заходів не те що для відновлення, а навіть для збереження об’єкта. Уповноважений орган досі не уклав охоронний договір на об’єкт", – зазначив Прокопів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися