У Києві на пам’ятці архітектури добудували мансарду (ФОТО)

Кияни обурені таким зухвальством

У Києві забудовники спотворюють історичне обличчя столиці. Про це заявив депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин через добудову мансарди на пам’ятці архітектури, передають "Коментарі".

За його словами, кияни обурені нелогічною добудовою нового поверху в будинку на вулиці Володимирській, 4. "Це — самісінький центр столиці, охоронна зона ЮНЕСКО. Поруч — Пейзажна алея і Десятинна церква", — зазначив Трубіцин.

Депутат Київської міської ради звернувся із запитом до Міністерства культури України, Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації та Державної інспекції архітектури та містобудування. Від цих структур він хоче з’ясувати, хто давав дозволи на добудову поверхів в історичному центрі столиці.

"З новою надбудовою будинок на Володимирській, 4 буде вищим за сусідню скандальну будівлю на Десятинному провулку 3-5, власників якої через суд змусили зменшити висотність, що не відповідала Генплану", — заявив Трубіцин.

Він також оприлюднив світлини, як виглядає добудова на будівлі, яка є пам’яткою архітектури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів України присвоїв Національному комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") у Києві категорію національної пам'ятки. До цього комплекс виставкового центру належав до категорії пам'яток місцевого значення.

Нагадаємо, на Контрактовій площі у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору, який був побудований у 1809 році. Споруду реставрують з урахуванням потреб сучасності. Архітектори, реставратори, урбаністи, історики, громадськість та представники влади розроблять покрокову Дорожню карту реставрації та розвитку Гостинного двору .

Читайте також, що у Києві зайнялися зруйнованими будівлями у парку "Нивки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


미라

19 листопада 2021, 17:34

Бабульки возмущаются. Так очень круто смотрится, совмещение чего-то старинного с современным. Мне гораздо больше нравится современная архитектура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися