У Києві заради забудови планують знести пам’ятку архітектури (ФОТО)

Будівля знаходиться на Лук’янівці

У Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці. Про це заявив депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин через ситуацію з маєтком Баккалинського, передають "Коментарі".

За його словами, днями на території маєтку Баккалинського, що розташований на вулиці Іллєнка, 30 у Шевченківському районі столиці, були помічені будівельники. Це може означати, будівлю готують до знесення, припускає депутат.

"22 квітня цього року Київрада передала земельну ділянку за цією адресою під будівництво адмінбудівлі з паркінгом. А вже за 5 днів маєток Баккалинського отримав статус щойно виявленого об'єкта культурної спадщини й з цього часу підлягає захисту", — зазначив Трубіцин.

Маєток Баккалинського — одна з найцікавіших споруд Лук’янівки, наголошує депутат Київради. Ця споруда може багато "розповісти" про минуле, вважає Трубіцин.

"Праворуч — двоповерхова кам'яниця, що належала провізорові Вікентію Владиславовичу-Едуардовичу Керекешу. Сусідом з тилу був теж підполковник Казимір Костянтинович Окольський", — написав Трубіцин у своєму Facebook.

Він звернувся до відповідальних органів з цього питання та оприлюднив світлини, як виглядає будівля, яка є пам’яткою архітектури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кияни обурені нелогічною добудовою нового поверху в будинку на вулиці Володимирській, 4, який є пам’яткою архітектури. 

Нагадаємо, на Контрактовій площі у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору, який був побудований у 1809 році. Споруду реставрують з урахуванням потреб сучасності. Архітектори, реставратори, урбаністи, історики, громадськість і представники влади розроблять покрокову Дорожню карту реставрації та розвитку Гостинного двору.

Читайте також, що у Києві зайнялися зруйнованими будівлями у парку "Нивки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися