Під Аркою свободи у Києві з’явиться новий монумент (ФОТО)

Що пропонують встановити замість демонтованого

У центрі Києва під перейменованою Аркою дружби народів пропонують встановити патріотичний монумент. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11284 Оксана Сарапій пропонує столичній владі створити та встановити патріотичний монумент "Привид Києва". Звернення з пропозицією зареєстроване на сайті мерії Києва цього тижня та за кілька днів вже зібрало майже чверть з необхідних для розгляду голосів. Нова скульптура висотою у п'ятнадцять метрів у кольорах та незвичної форми стане привабливою пам’яткою для туристів у Києві, вважають автори проєкту.

"Просимо підтримати і розглянути наш авторський проект "Привид Києва" та надати дозвіл на встановлення монументу висотою 15 метрів у місті Києві. Маємо велике бажання та можливості для реалізації даного монументу", — йдеться у петиції.

Від початку повномасштабної війни в Україні стартувала нова хвиля перейменування та демонтажу, розпочата ще з 2015 року в рамках процесу декомунізації. Одним з перших об’єктів дерусифікації у Києві стала арка Дружби народів. Тут знесли пам’ятник радянським робітникам, а монумент назвали Аркою свободи українського народуПроєкт нового пам’ятника "Привид Києва", що пропонують встановити у столиці замість знесеного монументу, можна подивитись на оприлюднених фото.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада не може демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу у Києві, відкритий у 1954 році на честь 300-річчя возз'єднання Росії та України, через позицію міністра культури Олександра Ткаченка. В рамках декомунізації в Києві визначили 35 об’єктів з офіційним статусом пам’ятників, що мали б бути демонтовані в столиці. З них — 30 вже демонтовано, з іншими є проблеми. Зокрема, є невизначені питання по трьом пам’ятникам, які зведені у столиці на братських могилах — це "Таращанець", Січневого і Жовтневого озброєних повстань. 

Нагадаємо, у Києві демонтують радянський герб з монументу "Батьківщина-мати" та вже створили проєкт заміни. Наступного року розпочнеться конкурс на тризуб, який встановлять замість серпа і молота. Декомунізувати Батьківщину-мати у петиції пропонували ще торік. Автор вважав, що монумент можна перетворити на скульптура Архистратига Михаїла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ирина

9 жовтня 2022, 20:29

Ужас какой!

Ирина

9 жовтня 2022, 20:24

В стране так много денег, что именно сейчас надо срочно переименовывать улицы, демонтировать памятники, которые иногда имеют художественную ценность. Это наша история, хорошая или плохая. Что было бы, если бы египтяне уничтожили пирамиды фараонов - кровопийцев, а в Риме разрушили античные статуи жестоких правителей или королей в Европе. Историю нельзя забывать. Тем более воплощенную в искусство. Это варварство и невежество.

Наталия

9 жовтня 2022, 17:14

Жесть... Сотворить такое могла только больная фантазия

Рома

9 жовтня 2022, 16:43

А при чем там F-16, там должен быть МиГ-29!!!

Игорь

9 жовтня 2022, 16:39

Мрак и безвкусица.... Лучше уж композиция мозгов в луже... Предлагаю нашу червону калину из разноцветного гранита...

Евгений

9 жовтня 2022, 14:40

И за спиной, вместо Миг-29... Американский F-16... Занавес.

Владимир

9 жовтня 2022, 13:56

Ужасно! Какая то дешевая, неуместная цыганщина. Абсолютно согласен - Герои заслужили увековечивание, но не таким же примитивным образом. Как на меня, это какое то недоразумение и безвкусица.

Юрий

9 жовтня 2022, 13:54

Точно что ПРИЗРАК , только не КИЕВА , а призрак чекнутого архитектора !!

Юрий

9 жовтня 2022, 13:51

Понаплодилось творческих ДЕБИЛОВ !

Юрий

9 жовтня 2022, 13:50

Композиция УЖАС !!

Юрий

9 жовтня 2022, 13:49

А что это за ЧУДО ?? У творческих людей всегда голова набикрень !!

Надія

9 жовтня 2022, 13:46

Жахлива композиція, яка спроможна нагадувати лише про жахіття війни та викликати відверті думки ЩО ЦЕ за шедевр???..... Навіщо це народу ??? Що оспівує та возвеличує?? Ні це не пам'ятник, а якась буза.

Правдоруб

9 жовтня 2022, 13:39

Это просто жесть!!! Ужасная композиция лучше вообще ничего не ставить чем это чудовище и снова сотни тысяч тратят на создание установку и десятки тысяч на обслуживание как было с памятниками ленина. В общем коррупция никуда не делась!

Оксана

9 жовтня 2022, 13:24

як на мою думку, то "дуже нагромаджена" композиція - і компонентами і кольорами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися