Київрада ухвалила рішення щодо перейменування арки Дружби народів: яка нова назва

Кличко повідомив про рішення перейменувати арку Дружби народів

Київська рада ухвалила рішення змінити назву арки Дружби народів. Тепер це - Арка Свободи українського народу. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив мер Києва Віталій Кличко.

"Що стосується перейменувань, це - резонансна тема. Ми почули і думки та побажання киян, почули і критику. Тому, щоб не ухвалювати поспішних рішень, залучаємо фахівців інститутів академії наук України, інституту національної пам'яті та інших установ для завершення процесу найменувань", - йдеться в повідомленні Кличка.

Також мер столиці зазначає, що депутати затвердили понад 40 пам'ятників та пам'ятних знаків, які приберуть з вулиць і будівель Києва і передадуть у музей тоталітаризму.

"Сьогодні є запит українського суспільства прибрати з карти Києва назви, пов'язані з Росією. Але, нові назви мають жити десятки, а то й сотні років. Тому процес найменувань має бути швидким, проте обгрунтованим", - зазначив Кличко.

Також мер Києва повідомив, що голосування за перейменування об'єктів у Києві триватиме до 19 червня. Проголосувати за нові назви можна в мобільному додатку "Київ цифровий".

Як повідомляли раніше "Коментарі", в "Укрзалізниці" повідомили, скільки потягами щодня повертається людей до Києва. Усі рейси із західних регіонів України до Києва заповнені на 95%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися