Кияни вимагають прибрати радянські герби з мосту Патона

До влади столиці звернулися з петицією

У Києві в рамках закону про декомунізацію необхідно демонтувати радянські герби з мосту Патона. Відповідну петицію зареєстрували на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11309 Дмитро Черногод вимагає прибрати серп і молот з колон на в’їздах на міст Патона. Свої вимоги у зверненні до столичної влади пояснює кількома причинами.

Черногод вважає, що споглядання на радянський герб є травматичним для киян, адже це прямо асоціюється з війною Росії проти України. Радянські символи негативно впливають на психічне здоров’я українців, які знаходяться під постійним впливом війни.

"Вважаю, що навіть пам’ятка архітектури не має щодня псувати настрій людям. Це аморально і зневажливо відносно до жертв геноциду росіі проти українського народу", — йдеться в петиції до Київської міської державної адміністрації.

Окрім того, автор петиції висловив здивування, що деякі радянські символи у Києві демонтують вибірково, а інші ігноруються, хоча знаходяться в дуже відвідуваних місцях. Для того, щоб столична влада відреагувала на звернення щодо мосту Патона, петиція має зібрати шість тисяч голосів. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують відновити будівництво Подільсько-Воскресенського мосту та виділили на це гроші з бюджету столиці. Після засідання Київської міської ради стало відомо, що на відновлення будівництва Подільського мосту з бюджету Києва виділили 183 мільйони гривень. Ці гроші перерозподілили з інших транспортних проєктів у столиці.

Нагадаємо, на Київщині продовжують відновлювати міст через річку Трубіж. Ремонтні роботи на шляхопроводі тривають у Броварському районі поблизу села Борщів. На транспортній споруді вже звели одну частину моста. Шляхопровід розташований на трасі міжнародного значення "Київ – Полтава – Харків – Довжанський" в 30 кілометрах від Борисполя. Загальна довжина споруди складає майже 100 метрів.

Читайте також, що на обстріляному пішохідному мосту у Києві почали ремонт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися