Мешканцям Києва та Київської області пообіцяли світло без обмежень

Що розповіли про стан енергосистеми в "Укренерго"

Енергетики пообіцяли мешканцям Києва та регіонам під час новорічних свят не відключати світло. Про це йдеться в заяві державної компанії "Укренерго", передають "Коментарі".

За даними держпідприємства, минула доба була складною для енергетиків. Після одинадцятої масованої ракетної атаки 31 грудня, не досягнувши своєї глобальної цілі залишити українців на Новий рік без електроенергії, російські окупанти майже одразу завдали наступного удару.

"В новорічну ніч енергосистема України зазнала вже 13 масованої атаки дронами. Протиповітряна оборона Повітряних сил, у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України, загалом  знищила 45 ударних безпілотників", — заявили в "Укренерго".

В компанії запевнили, що енергетики роблять все можливе, щоб новорічне свято було зі світлом без обмежень. "Додаткові обсяги електроенергії для побутових споживачів надано завдяки свідомій поведінці українського бізнесу та обмеженням роботи промисловості. Будь ласка, не забувайте про необхідність заощадливо споживати електроенергію!" — закликали в "Укренерго".

Напередодні Нового року внаслідок російської атаки на цивільні об’єкти у Києві одна людина загинула, ще двадцять постраждали. Госпіталізували 14 постраждалих, шістьом медики надали допомогу на місці. Рятувальники повідомляють про 22 поранених внаслідок обстрілів людини. У Святошинському районі Києва уламки ракети впали на стадіон "Темп". Третина Києва була без електроенергії через аварійні відключення світла. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що над Києвом в новорічну ніч збили понад три десятки повітряних цілей. Під час повітряної тривоги збиті ракети впали у Шевченківському та Дніпровському районах Києва. Внаслідок влучання уламків збитої ракети у Шевченківському районі пошкоджено капот автомобіля. В Дніпровському районі столиці уламки збитої ракети знайшли на проїжджій частині. Вибухи лунали також в Голосіївському районі столиці. Жертв і потерпілих немає. За попередньою інформацією військової адміністрації Києва, сили Протиповітряної оборони знищили над столицею 32 ворожі повітряні цілі.

Читайте також, що в Київській області під час обстрілів пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1829


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися