Чергову спробу незаконної забудови виявили у Києві

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві через суд вимагають скасувати незаконну перереєстрацію земельних ділянок лісового фонду столиці під забудову. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську міську прокуратуру.

За даними відомства, прокурори звернулися до суду з позовами про скасування незаконної державної реєстрації дев’яти земельних ділянок лісового фонду на території Дніпровського району Києва. Без належних правових підстав та у порушення вимог земельного законодавства, а також за відсутності відповідного рішення Київської міської ради група осіб здійснила формування в Державному земельному кадастрі дев’яти земельних ділянок з визначенням їх категорії як землі житлової і громадської забудови.

"Підставою для державної реєстрації земельних ділянок стали технічні документи на неіснуючі житлові будинки, які використані для реєстрації речового права на ці віртуальні об’єкти, а також на земельні ділянки, на яких вони начебто розташовані, для їх обслуговування за рахунок земель лісового фонду", — заявили в столичній прокуратурі.

Прокурори вимагають від територіальних органів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру скасувати ці рішення. Окружний адміністративний суд Києва відносно восьми позовів вже відкрив провадження та призначив проведення підготовчих судових засідань, додали в прокуратурі столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на величезній території промислової зони намагалися незаконно збудувати житловий комплекс. Договір щодо земельної ділянки площею 9,5 гектарів з порушенням законодавства було укладено між одним з державних підприємств, що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", та приватним підприємством. Земельна ділянка вартістю понад 480 мільйонів гривень у Києві віднесена до категорії земель промисловості. На цій земельній ділянці розміщено 57 об’єктів нерухомості площею 27 тисяч квадратних метрів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Читайте також, що у Києві на березі Дніпра знесуть незаконну забудову.

Читайте также