Відкриття локацій екологічної утилізації ялинок анонсували у Києві

Де та коли працюватимуть пункти прийому новорічних дерев

У Києві з 4 до 31 січня включно працюватимуть 17 пунктів прийому новорічних дерев, куди можна здати ялинки на екологічну утилізацію. Про це повідомили в комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

Киянам розповіли, що в пунктах утилізації хвойні дерева подрібнюють на щепу. Потім цей перероблений матеріал використовують для мульчування лунок вічнозелених рослин. Взимку мульча допомагає захистити ґрунт від промерзання, а влітку – зберегти водний баланс.

Пункти прийому новорічних дерев працюватимуть на базі підприємств КО "Київзеленбуд". Одинадцять пунктів відкриють на територіях виробничих баз районних КП УЗН і ще шість – на територіях лісництв КП "Дарницьке ЛПГ" та КП "ЛПГ "Конча-Заспа".

Локації пунктів прийому хвойних дерев на утилізацію можна переглянути на мапі. Здати новорічні ялинки можна за адресами, оприлюдненими на офіційному сайті мерії Києва за посиланням.

Нагадаємо, Київська дитяча залізниця до новорічних свят відкрила зимовий рух поїздів. Маршрут залізничним кільцем починається від станції Київ-Пасажирський дитячий. Вона розташована у Сирецькому парку. Святковий потяг курсуватиме до кінця січня по вихідним та святковим дням, а під час шкільних канікул — з четверга по неділю з 10:30 до 18:50. Дістатися до вокзалу Київ-Пасажирський дитячий можна кільцевою електричкою до станції "Сирець".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд. У складі "Різдвяного експреса" два старовинні паровози, п'ять пасажирських вагонів та вагон-буфет. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Окрім того, в Київському зоопарку напередодні Нового 2023 року, який за східним календарем проходитиме під символом чорного водяного кролика, відкрили тематичну експозицію. На виставці можна познайомитись з представниками самих незвичайних порід домашніх вуханчиків. Це чорно-вогняні кролі та Бельгійські фландри. Подробиці роботи виставки та фото чорно-вогняних кроликів — за посиланням.

Дивіться фото, як відомий швейцарський художник підсвітив до Різдва будівлі та церкви у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


инг

2 січня 2023, 17:55

звери в зоопарке уже видать объелись...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися