Київ отримав від Фінляндії сучасні пасажирські автобуси (ФОТО)

Подробиці розповів мер столиці Віталій Кличко

Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси. Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передають ""Коментарі".

За його словами, в нових автобусах до Києва приїхала гуманітарна допомога, яку зібрали для столиці України міська влада Тампере спільно з активними громадянами Фінляндії.

"Через постійні атаки російського агресора і його спроби залишити столицю й Україну без електроенергії, українці відчувають дефіцит електроенергії. А нам вкрай важливо забезпечити роботу наземного пасажирського транспорту. Нагадаю, що сьогодні на всіх тролейбусних і трамвайних маршрутах міста у нас працюють автобуси", — прокоментував Кличко.

Мер Києва зазначив, що Тампере постійно надсилає Києву гуманітарну допомогу. На початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну це фінське місто прихистило багато українців, які рятувалися від війни.

"Тампере – перше місто, з яким Київ підписав колись угоду про побратимство (в 1954 році). Дякую владі та громаді Тампере, зокрема Товариству українців Тампере, та фінському народу за підтримку і необхідну допомогу Києву та Україні", — додав Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська дитяча залізниця до новорічних свят відкрила зимовий рух поїздів. Маршрут залізничним кільцем починається від станції Київ-Пасажирський дитячий. Вона розташована у Сирецькому парку. Святковий потяг курсуватиме до кінця січня по вихідним та святковим дням, а під час шкільних канікул — з четверга по неділю з 10:30 до 18:50. Дістатися до вокзалу Київ-Пасажирський дитячий можна кільцевою електричкою до станції "Сирець".

Крім того, у Києві на різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд. У складі "Різдвяного експреса" два старовинні паровози, п'ять пасажирських вагонів та вагон-буфет. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Читайте також, де у Києві працюватимуть святкові ярмарки продуктів.

Читайте также