На станціях електрички у Києві введуть безготівкову оплату проїзду (ФОТО)

Де встановлюють перші автомати

У Києві на станціях кільцевої електрички встановлюють автомати для безготівкової оплати за проїзд. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію перевізника.

"На Дарниці встановлюють автомати Київ Цифровий для оплати проїзду картками Київ Цифровий. За інформацією залізничників, найближчими днями обладнання вже працюватиме", — йдеться в повідомленні Kyiv City Express.

Кільцева електричка стала одним із найпопулярніших видів громадського транспорту у Києві. Зараз кільцева електричка перевозить близько мільйона киян та гостей столиці. Цей вид громадського транспорту посідає друге місце після метро за кількістю перевезень пасажирів.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Про це йдеться у відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію до столичної влади. Мер столиці підтримав пропозицію, викладену в електронному зверненні. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися