Стало відомо, де та скільки будинків відновлять першими в Київській області

В регіоні стартувала програма з відбудови пошкодженого житла

Київська область стала першим регіоном України, де стартувала програма відбудови пошкодженого під час бойових дій житла за програмою United24. Подробиці розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, перші сім з 18 запланованих до відбудови багатоповерхівок почнуть відновлювати в Ірпені. По чотири житлових будинків відбудують в Бородянці та в Дмитрівській громаді, ще три — в Гостомелі.

Під час робочого візиту урядової делегації в Ірпінь за участі керівника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби посадовці відвідали один із багатоповерхових будинків, що буде відновлений в рамках програми United24.  

"Це житло на 131 квартиру. Серед мешканців — найбільше молодих сімей із дітьми, які зовсім скоро зможуть повернутися додому", — прокоментував Кулеба.

Голова Київської обласної військової адміністрації додав, що на відновлення перших 18 житлових будинків в регіоні потрібно понад 700 мільйонів гривень, з них в межах проекту вже зібрали понад 500 мільйонів гривень. Це гроші закордонних компаній та іноземців, спрямовані на відбудову зруйнованого війною житла.

"Сім багатоквартирних будинків та стадіон "Чемпіон" будуть відбудовані в Ірпені завдяки платформі United24, яку ініційовано президентом України. І саме з нашої громади починається реалізація проєктів в рамках цієї ініціативи", — прокоментував Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Мер міста-героя Ірпінь зазначив, що уряд вже спрямував перші 465 мільйонів гривень на відбудову житла в Київській області. Ці гроші донатили люди і компанії зі 110 країн світу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Вишгороді тривають ремонтні роботи пошкоджених ракетними обстрілами російських окупантів багатоквартирних житлових будинків. Зараз ведуться відновлювальні роботи будинків на вулиці Грушевського. Наприкінці листопада російська ракета влучила в одну з багатоповерхівок. Капітальний ремонт житлового будинку розпочнуть після розробки проектно-кошторисної документації. Вибуховою хвилею також було пошкоджено ще вісім багатоквартирних будинків та школа поруч. На цих об’єктах вже замінили вікна та ремонтують дахи. Завершити відновлювальні роботи планують до кінця місяця.

Нагадаємо, в Гостомелі триває капітальний ремонт пошкоджених під час обстрілів та бойових дій з російськими окупантами житлових будинків. Три нових об’єкти житлової інфраструктури почнуть відновлювати після затвердження проектно-кошторисної документації. Мова йде про капітальний ремонт в житлових будинках на вулиці Садова, 21 та 22, а також на вулиці Рекунова, 1.

Читайте також, що у Києві обмежили продаж квартир у недобудованих багатоповерхівках.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися