На поїзди з Києва за кордон змінили правила продажу квитків

Як триває боротьба зі спекулянтами та що варто знати пасажирам

Державна компанія "Укрзалізниця" змінила правила, щоб унеможливити перепродаж квитків на найбільш ажіотажні міжнародні рейси. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію держпідприємства.

За даними перевізника, з 28 січня 2023 року запровадили ще одне коригування в процес продажів. Це має не залишити шансів спекулянтам і дати можливість пасажирам простіше знаходити квитки.

Окрім відкриття продажів рівно за 20 днів до дати поїздки о 08:00, усі квитки, що повертатимуться на конкретну дату, будуть вводитись у систему чітко за один день до дати поїздки між 08:00 та 09:00.

"Тож, якщо не встигли придбати квиток за 20 днів, тепер не потрібно за ними полювати чи звертатись до "перекупщиків" — можна для термінових справ знайти всі повернуті квитки в цей чіткий часовий проміжок. А квитки, які будуть здаватись день у день, повертатимуться в систему не пізніше, ніж за 30 хвилин після здачі", — прокоментували в "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця" змінила правила, щоб унеможливити перепродаж квитків на найбільш ажіотажні міжнародні рейси, зокрема, № 67/68 Київ — Варшава — Київ. Так, з листопада 2022 року — жодних перекупщиків біля кас, адже продаж квитків на цей напрямок переведено виключно в онлайн-канали та обмежена кількість для купівлі (не більше, ніж чотири в одні руки).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київській області попередили споживачів та підприємців про небезпечний продукт харчування. В Головному управлінні Держпродспоживслужби в регіоні зафіксували високий вміст акриламіду в печиві румунського виробництва. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві змінилася робота кількох станцій столичного метро. Про зміни пасажирів попередили в комунальному підприємстві "Київський метрополітен". Так, на станції метро "Оболонь" відкрили вестибюль №1 в напрямку станції "Мінська", а вестибюль №2 в напрямку станції "Почайна" зачинили. Зміни в режимі роботи станції пов’язані з ремонтом підземних пішохідних переходів. Також під час закриття вестибюля № 2 на станції метро "Оболонь" замінять лінійку турнікетів.

Читайте також, що в Ірпені сотні людей щодня вистоюють величезні черги за безкоштовним хлібом.

Читайте также