У Києві вирішили продати з аукціону конфісковані активи Януковича

Що відомо про конфісковане майно

Кабінет міністрів України передав в управління Фонду державного майна конфісковані активи президента-втікача Віктора Януковича. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду держмайна.

У відомстві заявили, що тепер конфісковане майно Януковича під управлінням Фонду державного майна України працюватиме на благо української економіки та громадян. Серед конфіскованих активів – Центр відпочинку та два житлові будинки у Нових Петрівцях площею 825,8 та 619,6 квадратних метрів, готельно-ресторанний комплекс "Акація", а також ТОВ "Танталіт" і ТОВ "Дом лесника".

Окрім цього, Фонд державного майна отримав в управління квартиру і два паркувальних місця в Києві, три будівлі, житловий будинок, дві земельні ділянки в нині окупованому Донецьку, нежитлові будівлі в окупованій Ялті, судно марки "‎Бриг" і два автомобілі Toyota.

"Незабаром ми приймемо рішення щодо подальшої приватизації або оренди цих об’єктів. Усі кошти підуть на підтримку Сил оборони та відновлення України", — заявили в Фонді державного майна України.

Деякі активи Януковича передані Фонду держмайна Україні в управління до моменту їх включення до складу парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Мова йде про державну резиденцію "Межигір’я".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в уряді працюють над поверненням у державну власність резиденції експрезидента України Віктора Януковича та створенням національного заповідника у Межигір’ї. Окрім того, тут знаходиться вертолітний майданчик, який планують використовувати для потреб санітарної авіації, та кінологічний центр.

Нагадаємо, торік у Межигір’ї на території колишньої резиденції президента-втікача Віктора Януковича відкрили унікальну лабораторію, де проводять перевірку ліків на фальсифікат. В цій сучасній та унікальній для України лабораторії тепер проводять аналіз якості лікарських засобів та ліків за найвищими європейськими стандартами. Для виявлення неякісних ліків в лабораторії встановили відповідне обладнання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися