У Межигір’ї запрацювала унікальна сучасна лабораторія

Що відомо про заклад та чим там займатимуться

У Межигір’ї на території колишньої резиденції президента-втікача Віктора Януковича відкрили унікальну лабораторію, де проводитимуть перевірку ліків на фальсифікат. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров’я України.

За даними відомства, в цій сучасній та унікальній для України лабораторії тепер будуть проводити аналіз якості лікарських засобів та ліків за найвищими європейськими стандартами. Для виявлення неякісних ліків в лабораторії встановили відповідне обладнання.

В лабораторії можуть визначати:

·       кількісний вміст металів та елементів у лікарських засобах і субстанціях методом атомно-абсорбційної спектрометрії;

·       важкі метали та елементи в лікарській рослинній сировині та лікарських засобах методом спектрометрії з іонно-зв’язаною плазмою з використанням спектрометра;

·       мікробіологічну чистоту лікарських засобів, кількісне визначення антибіотиків, вітамінів, консервантів, бактеріальних ендотоксинів.

Новий заклад, розташований неподалік Києва, стане повноправним членом Загальноєвропейської мережі офіційних лабораторій з контролю якості лікарських засобів у Європі. Для цього лабораторію перекваліфікували у Всесвітній організації охорони здоров'я. Заклад відвідав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Посадовець зазначив, що нова лабораторія дозволить створити бар’єр для фальсифікаторів на ринку ліків в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в уряді працюють над поверненням у державну власність резиденції експрезидента України Віктора Януковича та створенням національного заповідника у Межигір’ї. Є багато юридичних моментів, які треба погодити для цього. Окрім того, тут знаходиться вертолітний майданчик, який планують використовувати для потреб санітарної авіації, та кінологічний центр.

Нагадаємо, у Києві та Київській області новонароджених перевірятимуть на 21 рідкісне захворювання. Діагностувати почали в Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит". В цьому медичному закладі стартував розширений неонатальний скринінг новонароджених. Ці комплексні обстеження проводять для виявлення спадкових та вроджених захворювань у малюків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

26 жовтня 2022, 18:12

А Центральна лабораторія контролю якості лікарських засобів, Інститут Медвідя, Інститут Марзєєва, що виконують ті ж функції і мають аналогічні прилади, то вже не котуються? Думаю, що тут весь секрет у відкаті от цьому персонажу в центрі фото за придбане обладнання для нової лабораторії. Прилади купили і про лабораторію забудуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися