У Київській області повернули у держвласність землі історичної пам’ятки

Земельні ділянки незаконно перевели у приватну власність

У Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, на виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Городище "Велике Ходосівське" є одним з городищ-гігантів лісостепової України середини І тисячоліття до нашої ери. Це надбання українського народу та невідтворне джерело інформації про його зародження, формування і розвиток. Стародавня оборонна споруда "Змієві вали" була створена для захисту поселення Скіфського часу, продовжувала виконувати свої функції у період Київської Русі та під час оборони Києва в 1941-му та у 2022 роках.

"Багатовікові пам’ятки допомагають захищати державу і зараз – у ході збройної агресії російської федерації проти України. За інформацією військових, такі фортифікаційні споруди дали змогу зупинити наступ окупантів на південь від Житомирської траси у березні 2022 року", — розповіли в Офісі генерального прокурора України.

Прокурори встановили факт незаконного оформлення сільськогосподарським підприємством частини славетного городища у приватну власність. В Офісі генпрокурора відреагували на порушення та бездіяльність державних органів та захистили інтереси держави в суді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві без аукціону віддали землю під автостоянку у Деснянському районі столиці. Київська міська рада в порушення земельного законодавства у зв’язку з набуттям права власності на нерухомість поза аукціоном надала в оренду земельну ділянку на Троєщині. Мова йде про землю на вулиці Оноре де Бальзака для розміщення автостоянки. Площа земельної ділянки майже у 95 разів перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.

Нагадаємо, що столична влада розпочала інспектування районів для перевірки благоустрою після демонтажу незаконних малих архітектурних форм (МАФів). Комісія вже відвідала Шевченківський і Святошинський райони Києва, де протягом останніх місяців найбільш активно демонтували незаконні споруди. Заступник мера столиці Петро Пантелєєв заявив, що Рада оборони Києва ухвалила рішення про демонтаж МАФів на евакуаційних шляхах, насамперед, біля станцій метрополітену.

Читайте також, що у Києві затримали посадовця райдержадміністрації, який за гроші дозволяв стихійну торгівлю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

2 травня 2023, 14:59

Очередной обман. А по факту передел власти и земли! Все обман! В Днепре исторические курган уже второй снесли, а лжевласти все пофиг потому что сройка там идет. Нет в Украине правительства только банда которая грабит народ и всю Украину!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися