Поблизу станцій метро у Києві знесли МАФи та облаштовують сквери (ФОТО)

Як тривають роботи з благоустрою в столиці

Столична влада розпочала інспектування районів для перевірки благоустрою та чистоти після демонтажу незаконних малих архітектурних форм (МАФів). Про це розповіли в Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, комісія відвідала Шевченківський і Святошинський райони Києва, де протягом останніх місяців найбільш активно демонтували незаконні тимчасові споруди. Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявив, що Рада оборони Києва ухвалила рішення про демонтаж МАФів на евакуаційних шляхах, насамперед, біля станцій метрополітену.

"Крім того, належний стан благоустрою – один із важливих пріоритетів нашої роботи. Особливо це стосується в’їздів у місто: вони, як і решта територій міста, мають бути чистими, охайними та без звалищ", – зазначив заступник мера Києва Петро Пантелеєв.

У Шевченківському районі Києва біля станції метро "Політехнічний інститут" демонтовано МАФи та вже створили сквер. Також зелену зону облаштовують біля станції метро "Шулявська". Наступним проєктом буде Берестейський проспект.

"Ця магістраль – головний в’їзд до Києва із західного напрямку. Вона повинна бути впорядкована відповідно до європейських стандартів, а не бути територією, де постійно накопичується сміття, і люди скаржаться на антисанітарію", – прокоментував заступник голови КМДА.

Біля станції метро "Героїв Дніпра" столична влада планує комплексний благоустрій. На цей проєкт вже виділили кошти. І цього року там має з’явитись якісно спланована красива зелена зона, обіцяють в мерії Києва.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт благоустрою скверу поблизу райдержадміністрації витратять мільйони гривень. Згідно з умовами тендеру, на ремонт скверу імені Кошиця готові витратити понад 5,5 мільйонів гривень. Замовником робіт виступає комунальне об'єднання "Київзеленбуд". Підрядник має провести в сквері поблизу Дарницької районної державної адміністрації озеленення, а саме — облаштувати газон, висадити кущі та дерева. До робіт також входить благоустрій території скверу, встановлення лав та урн і флагштоку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Дивіться також відео, як у Києві з мосту у Дніпро впала металева конструкція та читайте, що про це розповіли в поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Yri

4 травня 2023, 11:13

Знищення робочих місць...

Николай

2 травня 2023, 20:17

Пора этого барыгу мера гнать.

Правдоруб

1 травня 2023, 20:38

кому война, а кому бабло воровать во время войны! сейчас это самое не нужное что делаете!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися