На ремонт парку на Позняках витратять мільйони гривень

Що відомо про завершений тендер

У Дарницькому районі Києва планують витратити на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл мільйони гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи закупівель ProZorro.

Згідно з тендером, на ремонт парку "Срібний кіл", розташованому між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською, готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. Замовником робіт виступає Київське комунальне об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд".

Підрядник має провести формову обрізку понад сотні дерев, пересадити дерева та висадити нові зелені насадження. Передбачені демонтажні та дорожні роботи, облаштування тротуарів, водовідводів, сходів, встановлення систем відеоспостереження, пандусів, систем питного та садового водопостачання. В парку мають встановити артоб'єкт "Срібний кіл", лави, антипаркувальні стовпчики та облаштувати газони.

Ремонтні роботи підрядник має виконати до 31 грудня 2023 року. Участь в аукціоні брав лише один учасник — дніпровська компанія ТОВ "ДСЗ", яка й стала переможцем. Однак договір про виконання робіт поки що не підписано.

Будівництво нової зони відпочинку поблизу озера Срібний кіл у Києві планували з 2021 року. Тоді у грудні затвердили остаточну концепцію нового парку. На будівництво першої черги парку "Срібний кіл" у бюджеті Києва тоді передбачили понад 26 мільйонів гривень. Будівництво планували почати у 2022 році, однак щось пішло не так.

Минулого тижня столичні посадовці обговорили залучення інвестицій для облаштування території навколо озера "Срібний кіл" для облаштування дитячого та оглядового майданчиків, а також майданчика для вигулу собак. Концепт проєкту нового парку передбачає створення сучасної набережної навколо усієї водойми. Зона відпочинку включатиме фонтан, лаунж зони, місця для рибалок, спортивні тренажери та території для прогулянок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Голосіївському парку в Києві вивезли тони сміття та розвісили будиночки для птахів. Участь у прибиранні взяли студенти, громадські активісти та міністр захисту довкілля Руслан Стрілець. Толоку у Голосіївському парку провели на дев’яти локаціях, на яких зібрали майже п’ять тон сміття.

Нагадаємо, річка Ірпінь та її ліва притока річка Буча вийшли з берегів. Існує додаткова загроза підтоплення Києва. Заплави річок Буча та Ірпінь затоплено. Рівень води в цих та в інших водоймах Київщини піднявся внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС. Через це в регіоні оголосили підвищений рівень небезпеки. Підвищена небезпека зберігатиметься як мінімум до 17 квітня. Через повені є ризики затоплення заплавних територій, низьких ділянок садово-дачної забудови та присадибних ділянок. У найбільшій зоні ризику знаходяться Київ, а також Вишгородський, Броварський та Бориспільський райони Київщини.

Читайте також, що територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися