У Києві значно розширили територію одного з парків

Підписано відповідний указ

Територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили. Відповідний указ про нове зонування підписав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передають "Коментарі".

За його словами, це рішення виправляє помилки 2019 року та збільшує заповідну зону Голосіївського парку до 20,4%.

"Нацпарк “Голосіївський” – не парк розваг, не зона для пікніка, а місце збереження та відновлення природи. Тут не може бути незаконної забудови та нелегальних об’єктів господарювання. Тут не повинно залишитися ніяких проблемних питань із землею та власністю", — прокоментував Стрілець.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України зазначив, що у Києві приділяють багато уваги розвитку та збереженню цього головного "зеленого" місця столиці. До вирішення накопичених роками проблем активно залучають екологів.

У Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ) розповіли, що заповідна зона Голосіївського національного парку в Києві збільшена з 13% до 20,4%. Розширення Голосіївського парку відбулося в основному завдяки  переводу площею майже тисяча гектарів з господарської зони в заповідний статус в Святошинському лісопарковому господарстві та лісогосподарстві "Конча-Заспа".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Голосіївському парку в Києві під час толоки вивезли тони сміття та розвісили будинки для птахів. Участь у прибиранні взяли студенти, громадські активісти та міністр захисту довкілля Руслан Стрілець. Толоку у Голосіївському парку провели на дев’яти локаціях, на яких зібрали майже п’ять тон сміття.

Нагадаємо, що у Києві через збільшення рівня водопілля є ризик підтоплення окремих територій. Мова йде про села та садово-дачні ділянки в заплаві річок Десна та Дніпро. В основному це стосується лівобережної частини Києва, а також вірогідними є затоплення прируслових ділянок масиву Конча-Заспа.

Киян також попередили про підтоплення у деяких районах столиці. В мерії Києва заявили, що через збільшення рівня води внаслідок опадів можливі часткові затоплення на дачних масивах Воскресенські сади, Русанівські сади, Осокорки, Позняки та Вишеньки. Окрім того, масштабні підтоплення вже зафіксували на Оболоні.

Читайте також, що у Києві розцвіли магнолії та сакури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися