Річки Десна та Дніпро затоплюють околиці столиці та центр Києва (ФОТО, ВІДЕО)

Рятувальники дали поради місцевим мешканцям

У Києві через збільшення рівня водопілля є ризик підтоплення окремих територій. Про це попередили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у столиці, передають "Коментарі".

За даними відомства, мова йде про села та садово-дачні ділянки в заплаві річок Десна та Дніпро. В основному це стосується лівобережної частини Києва, а також вірогідними є затоплення прируслових ділянок масиву Конча-Заспа.

"Це не буде нести загрози житловим масивам та промисловим об'єктам, але існує імовірність підтоплення деяких пляжів та зон відпочинку, а також садово-дачних ділянок", — заявили в ДСНС у Києві.

Рятувальники порадили мешканцям цих територій та тих, хто проживає поряд із водоймами, підготуватись до імовірних підтоплень:

·       перенесіть найцінніші речі на верхні поверхи будівель або горища;

·       будьте готові вимкнути електрику/газ, усі побутові прилади;

·       підготуйте цінні речі та документи на випадок, якщо доведеться на якийсь час залишити будинок;

·       подбайте про домашніх тварин.

У ДСНС наголосили, що рятувальники та комунальні служби знають, що робити в умовах повені. Крім того, найближчим часом планують провести навчання під час ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій.

Киян також попередили про підтоплення у деяких районах столиці. В мерії Києва заявили, що через збільшення рівня води внаслідок опадів. Мова йде про можливі часткові затоплення територій на дачних масивах Воскресенські сади, Русанівські сади, Осокорки, Позняки та Вишеньки. Окрім того, масштабні підтоплення вже зафіксували на Оболоні.

Нагадаємо, у Вишгородському районі Київської області сталося стихійне лихо через підтоплення житлових будинків. У селищі Іванків внаслідок тривалих дощових опадів розмило дамбу місцевого ставка, вода впала у річку, яка проходить неподалік жилих вулиць. Водою розмило та підтопило дві вулиці. Окрім того, в Іванкові затопило тимчасову переправу. Ситуація зі стихійним лихом залишається напруженою. Об'їзд замість переправи до Іванкова здійснюється через селище Кухарі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валерій

14 квітня 2023, 13:37

У ставка не може бути дамби! У ставка може бути ГРЕБЛЯ! Вчиться оперувати технічними термінами правильно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися