У Голосіївському парку прибрали тони сміття та розвісили будиночки для птахів (ФОТО)

Участь у прибиранні взяли студенти та міністр захисту довкілля

У Голосіївському парку в Києві під час толоки вивезли тони сміття та розвісили будинки для птахів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

За даними відомства, участь у прибиранні взяли студенти, громадські активісти та міністр захисту довкілля Руслан Стрілець. Толоку у Голосіївському парку провели на дев’яти локаціях, на яких зібрали майже п’ять тон сміття.

"Нам буде не соромно показати його іноземцям, які захочуть відвідати столицю незламної країни після нашої перемоги. А для жителів Києва "Голосіївський" стане улюбленим місцем для здорового відпочинку, де людина буде відчувати свою єдність із природою, не полишаючи міську межу", — заявив Стрілець.

На одній з локацій толоки у Національному природному парку "Голосіївський" працівники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України не лише поприбирали сміття, а й спільно із волонтерами та науковцями розвісили майже пів сотні шпаківень та два десятки годівниць для птахів. Ці штучні "будиночки" для пернатих допоможуть зберегти різноманітну орнітофауну екосистем Голосіївського парку.

Нагадаємо, на початку квітня у різних районах Києва розвісили десятки нових годівничок та будиночків для птахів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Його створять на території Білогородської громади. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів. В захисних зонах заказника не можна буде забудовувати та приватизувати землю. Під час перевірки екологи з’ясували, що на території Білогородської громади є щонайменше 20 незаконно розпайованих участків в прибережній смузі річки Ірпінь. Водночас, представники Київського еколого-культурного центру, які опікуються створенням заказника, проводили перемовини й з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Однак Маркушин не погодився на створення на території Ірпінської громади заказника "Річка-герой Ірпінь". Екологи пов’язують це з незаконною забудовою в заплаві річки Ірпінь.

Читайте також, що "Київводоканал" розпочав незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися