Стало відомо, хто почав незаконну забудову в заказнику у Києві

Що розповіли екологи

Незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки" у Деснянському районі Києва розпочав "Київводоканал". Таку заяву зробив директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко, передають "Коментарі".

За його словами, з приводу цього факту екологи звернулися до Спеціалізованної екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора України, а також у відділ екологічних порушень поліції Києва.

"Одним із заступників генерального директора "Київводоканалу" є пан Сторожук, який водночас є заступником голови Екологічної комісії Київради та активним дописувачем популярної газети "Вечірній Київ", у якій розповідає як у Києві все добре з екологією", — заявив Борейко.

За його словами, Сторожук "засвітився" ще тим, що на засіданні Екологічної комісії Київської міської ради активно лобіював незаконне будівництво військового цвинтаря на заповідній Лисій горі.

"А тепер, можливо, за його участі "Київводканал" розпочав незаконне будівництво в заказнику "Деснянські луки". Причому нахабно, навіть без погодження з Управлінням екології КМДА та КЕКЦ, якому Київрада доручила охорону цього заказника. Здається, після таких дій пан Сторожук має піти у відставку з посади заступника голови Екологічної комісії Київради. Бо довіри до нього не може бути жодної", — вважає директор Київського еколого-культурного центру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Його створять на території Білогородської громади, а Білогородська сільська рада вже погодила проект. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь загальною довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів. В захисних зонах заказника не можна буде забудовувати та приватизувати землю. Під час перевірки екологи з’ясували, що на території Білогородської громади є щонайменше 20 незаконно розпайованих участків в прибережній смузі річки Ірпінь. Водночас, представники Київського еколого-культурного центру, які опікуються створенням заказника, проводили перемовини й з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Однак Маркушин не погодився на створення на території Ірпінської громади заказника "Річка-герой Ірпінь". Екологи пов’язують це з незаконною забудовою в заплаві річки Ірпінь.

Нагадаємо, ландшафтний заказник місцевого значення "Деснянські луки" створили в Деснянському районі Києва для охорони заплави річки Дніпро у 2020 році. Площа заказника становить 322 гектари. Екологи під час перевірки заказника "Деснянські луки" виявили незаконну забудову та знищення важкою технікою частини природного шару на площі близько трьох гектарі. Там проривається котлован і прокладаються труби. Це є грубим порушенням закону "Про природно-заповідний фонд України".

Читайте також, що Галерний острів у Києві планують знищити забудовники.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василь

9 квітня 2023, 16:01

або в них "випадково" з'являються нові ділянки від сільрад, в яких вони ніколи не проживали....

Василь

9 квітня 2023, 15:59

Всі ті "екологи" самостворились для вибивання бабла, в т ч із забудовників і шантажу органів держвлади

Валентина

1 квітня 2023, 11:14

Ще добра тема для розслідування можливого захоплення та передачі охоронної зони Київської ГЕС, зокрема, на територіях прилеглих до смуги відведення обвідного каналу Київського влдлсховища та захисної дамби уздовж водойми дренажного каналу Київськой ГЕС і прилеглої безпосередньо до нього земельної ділянки площню 17.9047 га з кадастровим номером 3221888800:33:043:0902, яка знаходиться в с. Хотянівка Вишгородської територіальної громади Київської області.

Іван Терещенко

1 квітня 2023, 10:56

Навіть вже не дивують подібні і ганебні справи...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися