Сучасний парк "Срібний Кіл" з’явиться у Києві

Що відомо про старт створення нової зони відпочинку

У Дарницькому районі Києва почнуть будівництво нової зони відпочинку поблизу озера Срібний Кіл. Про це розповів депутат Київської міської ради Григорій Маленко, передають "Коментарі".

У столиці обрали підрядника, який розробляє проєктно-кошторисну документацію щодо будівництва парку "Срібний Кіл". Ця зона відпочинку з’явиться між Срібнокільською вулицею та проспектом Миколи Бажана. На будівництво першої черги сучасного парку у бюджеті Києва передбачили понад 26 мільйонів гривень.

За словами депутата Київської міської ради Григорія Маленка, столична влада опрацювала сотні пропозицій та зауважень киян щодо створення парку "Срібний Кіл". Після цього затвердили остаточну концепцію. Розпочати будівельні роботи планують наступного року. Капітальний ремонт локації розпочнуть зі сторони Срібнокільської вулиці. Планувалося, що загальна площа нової зони відпочинку ставитиме понад сім гектарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у грудні столична влада вирішила створити у чотирьох районах Києва п’ять зелених просторів. У  листопаді столичні депутати ухвалили рішення про нові зелені зони у трьох районах Києва. Їх облаштують на загальній площі у чотири гектари. У жовтні — про створення нових зелених просторів загальною площею понад сім гектарів у семи районах столиці. Київські депутати надали земельні ділянки на 14 локаціях для облаштування парків та скверів.

Нагадаємо, мешканці Києва занепокоєні, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися