У семи районах Києва з’являться нові парки та сквери

Відомо, де облаштують нові зони відпочинку

У семи районах Києва облаштують нові зелені простори загальною площею понад сім гектарів. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Київської міської ради, передають "Коментарі".

Київські депутати надали земельні ділянки у столиці для облаштування парків та скверів комунальному об’єднанню "Київзеленбуд" та районним комунальним підприємствам по утриманню зелених насаджень. Загалом планують провести благоустрій на 14 локаціях.

Під три зони відпочинку виділили землю в Оболонському районі Києва. Благоустрій тут мають провести на вулицях Вишгородській, 10-12 на площі 0,86 гектарів та Петра Калнишевського, 4 площею 0,91 гектарів. Також зелену зону мають облаштувати на перетині вулиць Вишгородської та Резервної площею 0,41 гектари.

Три нових сквери та парк мають з’явитися у Дніпровському районі столиці. Сквери облаштують на вулицях Івана Миколайчука, 6-а площею 0,93 гектари, Празькій площею 0,3 гектари, а також на бульварі Ярослава Гашека, 6-8 площею 0,1 гектар. Під парк "Вербовий гай" на Дніпровській набережній передали землю площею 1,5 гектари.

Два нових сквери площею 0,2 гектари кожен отримає Солом’янський район на Повітрофлотському проспекті, 43 та на вулиці Преображенська, 22/9. Дві нові невеличкі зелені зони з’являться й у Шевченківському районі столиці на вулиці Златоустівська, 53 та на перетині вулиць Рейтарської та Стрілецької.

По одній новій зоні відпочинку отримають Голосіївський, Деснянський та Святошинський райони Києва. У Голосіївському районі сквер площею 0,13 гектари з’явиться на вулиці Плещеєва, 33. Сквер площею 0,98 гектари облаштують у Святошинському районі на бульварі Академіка Вернадського, 63-а, 71-а. У Деснянському районі столиці проведуть благоустрій території площею 0,6 гектари на вулиці Теодора Драйзера, 4-а, 6-а та 2-б.

Нагадаємо, що на території Солом’янського та Голосіївського районів Києва з мінімальним втручанням у природний ландшафт створять екопарк "Совські ставки". Понад десять років у столиці точилася боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків. У столиці за роки боротьби за Совські ставки територія занепадає, а водойми отруєні каналізаційними джерелами. За останніми експертизами, стан Совських ставків визнали катастрофічним. 

Читайте також, що у Київській області створили вісім нових природно-заповідних зон місцевого значення на загальній площі понад 257 гектарів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися