У кількох районах Києва облаштують нові парки

Відомі адреси, де проведуть озеленення територій

У чотирьох районах Києва створять п’ять зелених просторів. Відповідне рішення ухвалили під час останнього у цьому році засідання Київської міської ради, передають "Коментарі".

Голова постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв наголосив, що влада столиці не зупиняє темп щодо створення нових зелених у просторів у Києві. Він також зазначив, що існує необхідність присвоювати цим зонам статуси скверів.

Нові зелені простори створять у Дніпровському, Оболонському, Голосіївському та Святошинському районах Києва. У Дніпровському районі озеленення території площею 0,87 гектарів проведуть на Броварському проспекті. Сквер з’явиться у Голосіївському районі на Коломийському проспекті, 12. Його створять на площі 0,15 гектарів.

Два додаткові зелени простори облаштують в Оболонському районі Києва на вулиці Прирічна, 27-е-29 (площа 0,29 гектарів) та на вулиці Героїв Дніпра, 53-55 (площа 0,27 гектарів). Ще одну зелена зону отримає Святошинський район столиці. Її створять на вулиці Академіка Єфремова, 17-в на площі 0,34 гектари.

У листопаді столичні депутати ухвалили рішення про нові зелені зони у трьох районах Києва. Їх облаштують на загальній площі у чотири гектари. У жовтні — про створення нових зелених просторів загальною площею понад сім гектарів у семи районах столиці. Київські депутати надали земельні ділянки на 14 локаціях для облаштування парків та скверів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Нагадаємо, у Святошинському районі Києва висадили зелену огорожу, яка захищатиме киян природним фільтром від пилу та транспортних викидів.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися