У трьох районах Києва створять нові парки та сквери

Відомо, де облаштують додаткові зелені зони

У трьох районах Києва облаштують нові зелені простори загальною площею у чотири гектари. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Київської міської ради, передають "Коментарі".

Київські депутати затвердили облаштування парків та скверів на шести локаціях. Чотири зони відпочинку з’являться у Дніпровському районі Києва, з них три — сквери. Зелену зону площею 0,87 гектари облаштують на Броварському проспекті. Сквери створять перетині проспекту Романа Шухевича та бульвару Перова (0,56 гектари), на вулиці Пожарського, 8 (0,49 гектари) та між бульваром Перова і вулицею Івана Микитенка (1,07 гектари).

Новий сквер площею 0,73 гектари отримає Солом’янський район Києва. Його облаштують на проспекті Відрадний, 16/50. В Оболонському районі столиці нова зелена зона має з’явитися на площі 0,3 гектари на проспекті Героїв Сталінграда, 35-а.

У жовтні депутати Київської міської ради ухвалили рішення про створення нових зелених просторів загальною площею понад сім гектарів у семи районах столиці. Київські депутати надали земельні ділянки на 14 локаціях для облаштування парків та скверів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Нагадаємо, у Святошинському районі Києва висадили зелену огорожу, яка захищатиме киян природним фільтром від пилу та транспортних викидів.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися