На Святошино для захисту від пилу висадили зелену огорожу (ФОТО)

Озеленення столиці триває

У Святошинському районі Києва висадили зелену огорожу, яка захищатиме киян природним фільтром від пилу та викидів. Про це повідомляє комунальне підприємство Управління зелених насаджень Святошинського району столиці, передають "Коментарі".

Столичні комунальники цього тижня доповнили зелені насадження у сквері на розі вулиць Симиренка та Григоровича-Барського. У зоні відпочинку висадили дев’ять черешень зі струнким стовбуром та 26 кущів спіреї Ван-гута.

Окрім того, на площі Героїв Бреста досадили кущі ялівцю. Озеленення провели на транспортній розв'язці. Саме ці рослини ефективні на надмірно загазованих ділянках. Вони не тільки очищують повітря, а й захищають природним фільтром від шуму та пилу.

Озеленення столиці триває в усіх районах Києва. Працівники комунальних підприємств висаджують дерева, кущі, квіти, а також готують зелені насадження до зими. 

Нагадаємо, на столичній Оболоні почали відновлювати природне річище річки Почайна. З днища та з берегів вже частково підняли бетонні блоки. Під час розчищення річки Почайна проведуть археологічну розвідку. Подробиці — у нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Читайте також, що у Київській області перший природний ліс площею у понад 44 гектари отримав офіційний статус.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися