У Київській області з'явився перший природний ліс

Площа заказника становить понад 44 гектарів

У Київській області перший природний ліс площею у понад 44 гектари отримав офіційний статус. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

Новий заказник місцевого значення знаходиться на околиці Полісся, що на північному заході Київської області. Перший природний ліс займає дві земельні ділянки у межах ландшафтного заказника місцевого значення "Яхнівський". Тут зростає одне з найбільших угруповань ялівцю звичайного. Офіційний статус першого природного лісу погодило державне підприємство "Тетерівський лісгосп".

У Державній екологічній інспекції Столичного округу зазначили, що на заболочених та вологих територіях Полісся зростають особливо цінні природні ліси, які наближені до пралісів. Вік деяких дерев досягає двохсот років. Відтепер на території нового заказника заборонені всі види рубок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухові депутати місцевої міської ради ухвалили скандальне рішення віддати під забудову 18 гектарів лісу на території міста. Деякі місцеві депутати виносили в зал альтернативний план зонування, який передбачав збереження лісових ділянок, однак рішення було провалено.

Нагадаємо, у Києві планують знести Деміївський ринок та на його місці побудувати житловий комплекс. Проєкт забудови передбачає виведення річки Совка з колектору. Кияни виступили проти знесення ринку та звернулися до столичної влади з петицією.

Читайте також, як в столичному лісі виявили рідкісного отруйного павука.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися