Вбиває тварин за секунди: в столичному лісі виявили рідкісного отруйного павука (ФОТО)

Укус цього викликає вкрай неприємні відчуття, але не несе серйозну небезпеку для людини

Житель Києва, прогулюючись разом зі своїми дітьми по лісу на Троєщині, натрапив на павука, який ледве виднівся з-під листя. Як виявилося, це чорний ерезус. Хижак є отруйним.

Зовнішній вигляд павука більше нагадував божу корівку. Його забарвлення повністю відповідає цій комасі. Однак на відміну від неї, членистоноге є отруйним і несе серйозну небезпеку для тварин. Отрута цього павука здатний всього за кілька секунд вбити дрібних ссавців.

Що стосується людей, що для них отрута цього хижака не становить загрози. Місце укусу буде турбувати протягом декількох днів. Може з'явитися біль при натисканні, а також скутість в русі. В цілому, подібні симптоми спостерігаються протягом від двох до шести днів.

Варто відзначити, що чорний ерезус широко поширений в Центральній і Південній Європі, Північній Африці та Середній Азії. Зустріти такого павука в Україні - рідкість.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Києві відкрили новий майданчик для вигулу собак. Її площа становить 300 кв.м. Господарі зможуть тренувати своїх вихованця і відпускати гуляти без повідця. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що зоозахисники врятували сову зі столичного шоу-бару. Активісти прийшли в бар і наполягли на тому, щоб власники закладу віддали їм сову. Подробиці читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися