Зоозахисники врятували сову зі столичного шоу-бару (ФОТО)

Сова довгий час жила в закладі

Зі столичного шоу-бару активісти UAnimals забрали червонокнижну сову сипуху. Всього на території України гніздиться тільки до 30 пар цих сов. Про це повідомляється на сторінці UAnimals в Facebook.

За словами зоозахисників, сова в барі була таким собі елементом декору. Там же вона перебувала в постійному шумі, кальянному димі і яскравому світлі. Такі умови є неприпустимими для утримання цієї сови.

Увечері 24 вересня активісти прийшли в бар і наполягли на тому, щоб власники закладу віддали їм сову. В результаті досить довгих переговорів, зокрема з залученням поліції, зоозахисникам таки вдалося домовитися про добровільну передачу птиці UAnimals. Також власники бару підписали офіційне зобов'язання більше не містити живих тварин у своєму закладі.

Птах на цей момент знаходиться на тимчасовій перетримці в "Притулку для диких тварин". Після повного огляду активісти шукатимуть місце, де сова зможе жити в хороших умовах.

picture


Також активісти UAnimals нагадують, що утримуючи будь-яку дика тварина неволі, власники зобов'язані мати на них всі необхідні документи, дотримуватися встановлених норм, забезпечувати потреби тварини та піклуватися про її здоров'я.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв про те, що в Київській області ввели карантин через скаженого кота. Випадок сказу у кота зафіксований і лабораторно підтверджений. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало читачів про те, що в Києві невідомі розкидали ковбасу з отрутою для собак. Найімовірніше, м'ясний виріб із "сюрпризом" призначався для собак, що гуляють газоном. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алла

25 вересня 2021, 22:47

И как веселилось в этом баре, наблюдая, как мучается птица?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися