На Київщині ввели карантин через скаженого кота

Під обмеження потрапили 14 населених пунктів

У Переяславі та прилеглих селах ввели карантин через скаженого кота, від якого постраждали люди. Про це повідомили у Переяславському відділі Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області, передають "Коментарі".

Випадок сказу у кота зафіксовано та лабораторно підтверджено у Переяславі. Від безпритульної тварини в районі Борисівки на вулиці Костомарова постраждали п’ятеро людей. Переяслав оголосили загрозливою зоною та ввели карантин. Під обмеження також потрапили тринадцять населених пунктів поблизу Переяслава, а також лісові масиви, пасовища та угіддя в 10-кілометровій зоні.

Серед прилеглих до Переяслава селищ, де ввели карантин: Мазінки, Дем’янці, Харківці, Гланишів, Гребля, Гайшин, Велика Каратуль, Чирське, Стовпяги, Веселе, Дівички, Кавказ та Гречаники. У цих населених пунктах та Переяславі заборонили переміщення та виставки тварин, а також полювання на диких звірів. Окрім того, через скаженого кота зараз знищують бродячих собак та котів, а також лисиць. У домах мешканців роблять подвійне щеплення домашніх тварин.

Нагадаємо, навесні у лісопарковому господарстві Дарницького району на межі Київської області знайшли труп дикої свині, зараженої африканською чумою. Тушу зараженої тварини хтось привіз і викинув. Труп дикої свині вагою близько 200 кг, який почав розкладатися, побачили на узбіччі дороги. Лабораторний аналіз виявив ДНК вірус африканської чуми свиней.

Окрім того, у Києві скажена лисиця забігла на подвір’я у Голосіївському районі столиці та сховалась під дошками. У той самий день ця лисиця вкусила жінку, яка проходила біля цих дощок. Тварина знову сховалась, проте наступного дня здохла. Дослідження показали, що лисиця хворіла на сказ. 

Читайте також, у Київській області хлопець намагався зняти кота з дерева і сам застряг на ньому.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися