На території лісу у Києві планують збудувати пожежне депо

Кияни проти забудови висловились в петиції та пропонують альтернативу

У Києві місцеві мешканці виступають проти забудови в Біличанському лісі біля вулиці Олевська. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №12011 Анна Покідіна стверджує, що Головному управлінню Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи у Києві виділили землю для будівництва пожежного депо. Ця земельна ділянка площею 1,54 гектари розташована на вулиці Олевській навпроти будинку №5 у Святошинському районі столиці та фактично є частиною Біличанського лісу на масиві Новобіличі. Тут облаштовані дитячі та спортивні майданчики і місця для відпочинку.

Зазначене рішення було прийнято Київрадою ще у 2010 році. На той момент на вулиці Олевській добудували і ввели в експлуатацію крім існуючого ще один будинок. За наступні роки було збудовано ще чотири багатоповерхівки, що призвело до явного перенаселення мікрорайону.

"Тисячі мешканців нашого масиву проводять свій вільний час гуляючи у лісопарковій зоні. Ліс — це легені міста. Вважаємо недоцільним вирубувати столітні сосни та дуби. В той час, коли під час повномасштабної війни в країні і так спалено тисячі гектарів лісу, ми маємо зберегти кожне дерево на вільній від окупанта території країни", — йдеться у зверненні до столичної влади.

Рішенням Київської міської ради від 28 лютого 2023 року передбачено, зокрема, видатки на будівництво пожежного депо по вулиці Олевська, розповіла авторка петиції. Однак, на її думку, це рішення незаконне. Щоб не вирубувати лісову зону у зверненні владі столиці пропонують обрати інше місце для будівництва пожежного депо, а вказаній ділянці лісу надати статус парку або скверу. Одним з місць будівництва пожежного депо може бути територія Київського професійного коледжу будівництва і архітектури на вулиці Клавдіївська, 22.

"Велика територія використовується не за призначенням, а здається під стоянку автомобілів. Крім того, багато вільних територій знаходиться в межах вулиць Булаховського та Генерала Наумова, зокрема поруч з центром "Агромат", Інститутом проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова", — підсумувала авторка петиції вимоги до Київської міської ради.

Для розгляду у Київраді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Нагадаємо, у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві без аукціону віддали землю під автостоянку у Деснянському районі столиці. Київська міська рада в порушення земельного законодавства у зв’язку з набуттям права власності на нерухомість поза аукціоном надала в оренду земельну ділянку на Троєщині. Мова йде про землю на вулиці Оноре де Бальзака для розміщення автостоянки. Площа земельної ділянки майже у 95 разів перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.

Читайте також, що у Києві затримали посадовця райдержадміністрації, який за гроші дозволяв стихійну торгівлю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися