У Києві затвердили забудову нового мікрорайону: в чому проблема

У столиці планують забудувати промзону біля вантажної станції "Київ-Дніпровський"

Київська міська рада затвердила житлову забудову промзони біля вантажної станції "Київ-Дніпровський". Відповідне рішення ухвалили під час останнього засідання, передають "Коментарі".

Столичні депутати затвердили Детальний план території (ДПТ), який передбачає забудову частини мікрорайону "Воскресенський" в Дніпровському районі Києва. Нові житлові будинки частково потрапляють в санітарно-захисну зону вантажної станції "Київ-Дніпровський". Перед затвердженням ДПТ перед депутатами виступила заступниця директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Тетяна Зайченко. За її словами, розробником детального плану території є ТОВ "Київ Проект Груп".

Представниця розробника ДПТ заявила депутатам, що новий мікрорайон буде зведено у рамках освоєння території ЗАТ "Київметал" по проспекту Визволителів 1-9. Забудувати у Дніпровському районі Києва планують територію площею 12,61 гектарів. ДТП розроблений на територію, що обмежена Броварським проспектом, проспектом Визволителів, бульваром Перова, проспектом Алішера Навої, вулицею Райдужною та вулицею Пантелеймона Куліша. Проєктна чисельність нового мікрорайону складає понад шість тисяч осіб.

"Проектна житлова забудова складається з восьми житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення. Проектна кількість квартир складає 3337", — розповіла представниця ТОВ "Київ Проект Груп".

Проектом забудови передбачено будівництво школи на 720 учнів на площі в два гектари та двох дошкільних навчальних закладів на 200 дітей.

Депутат Київської міської ради Георгій Маленко пропонував відхилити проєкт рішення.

"Вісім 26-поверхівок. Я розумію, що пропозиція народжує попит і навпаки, що кияни вже звикли, на жаль, до всього. Як там будуть жити сім’ї і діти будуть відпочивати у дворах цих 26-поверхівок, я думаю, всім зрозуміло. Але я нагадую, що ці будинки будуть в санітарній зоні вантажної залізничної станції Київ-Дніпровський", – зазначив Маленко.

Окрім будівництва нового житлового комплексу із восьми будинків на території бази АТ "Київметал" столичні депутати легалізували будівництво ЖК Freedom від "Київміськбуду". Співвласниками ЗАТ "Київметал" Тетяна Реброва та Ярослав Швець входять до групи компаній "Столиця груп" забудовниці Владислави Молчанової.

Після затвердження Детального плану території, який передбачає забудову частини мікрорайону "Воскресенський" в Дніпровському районі Києва, на сайті Київської міської ради з’явилася петиція. Автор петиції №12131 Андрій Богданов збирає підписи щодо заборони будівництва нового мікрорайону біля станції “Київ-Дніпровський”. Для розгляду цього звернення в Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Читайте також, як керівник компанії "Київміськбуд" замість добудови ЖК будує собі імперію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Гість

24 травня 2023, 15:26

Якщо вже не буде АТ "Київметал", то може і вантажна станція такого розміру там теж не потрібна?

Олександр

24 травня 2023, 11:12

У Польщі спілкуюсь з біженцями з територій деликими від війни і в тч з Киянами. Так частина то біженці не від війни, а біженці від крадіїв і дерибанщиків від влади. І війна ім тільки в допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися